Cudi Dağı'ndaki yangın söndürüldü

Şırnak'ın Silopi ilçesi yakınlarındaki Cudi Dağı'nda çıkan örtü yangını, Cizre, Uludere ve Şırnak'tan gelen ekiplerin desteğiyle söndürüldü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cudi Dağı'nda çıkan örtü yangını ekiplerin söndürme çalışması sonucu söndürüldü.

Şırnak'ın Silopi ilçesine bağlı Yeni Aksu köyü mevkisinde bir süre önce henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangının söndürülmesinin ardından, tekrar alevlerin yükseldiği bölgeye Şırnak Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı ekiplerin 3 vardiya halinde, biri arazöz, 3'ü pikap 5 araçla müdahale edildi. Yangın kontrol altına alınarak söndürüldü.

Bölgenin sarp ve kayalık olması nedeniyle ulaşmakta güçlük çekilen yangının söndürülmesi çalışmalarına Cizre, Uludere ve Şırnak'tan gelen ekipler de destek verdi.

Kontrol altına alınan yangında yaklaşık 100 hektarlık alanın etkilendiği, meşe çalılıkları ve Orman İşletme Müdürlüğünce daha önce ekimi yapılan 400 fıstık ağacının zarar gördüğü tespit edildi.

Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, Cudi Dağı'ndaki yangını söndürmesinin ardından Şırnak'ın merkeze bağlı Başağaç köyünde elektrik direğinden çıkan kıvılcımın neden olduğu bildirilen başka bir yangına da müdahale etti.

Başağaç ve Kaymakamçeşme köyleri arasında etkili olan ve 4-5 hektar alanın zarar gördüğü örtü yangını, ekiplerin 3 saatlik çalışması sonucu tamamen söndürüldü.

Bu arada Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı bir ekibin Cudi Dağı'nda tedbir amaçlı bekleyişi sürüyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir