Cudi'de 5 polis şehit oldu

Cudi Dağları'nda PKK'yla özel harekatın sıcak teması sonucunda 5 polis şehit oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DİYARBAKIR - İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Cudi Dağı'nda güvenlik güçlerince gerçekleştirilen operasyona ilişkin, "Bana intikal eden bilgiye göre maalesef 5 polisimizi kaybettik" dedi.

 

 
Reuters'e bilgi veren güvenlik kaynakları, Nevruz kutlamaları devam ederken, Cudi Dağı bölgesinde çıkan çatışmalarda Cobra helikopterlerinin PKK'lılara ateş açtığı, bölgeye helikopterle özel kuvvetlerin sevk edildiği ve çatışmalarda dört özel harekat polisinin hayatını kaybettiği bildirilmişti. 
 
'Cudi'de çatışma var'
Başbakan Tayyip Erdoğan da TBMM'de yaptığı grup konuşması sırasında Cudi Dağı'nda PKK'lılarla çatışmalar yaşandığı bilgisini vermişti.
Erdoğan, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada şunları kaydetti:
''Cudi dağlarında şu anda terör örgütü ile güvenlik güçlerimiz çatışıyor. Durmak yok, sonuna kadar bu devam edecek. Bunu böyle bilsinler. BDP maalesef rüşdünü ispat edemediğini, terör örgütünün vesayetinden kurtulamadığını bu Nevruz'da bir kez daha göstermiştir. Arkadaşlarımızda yaptıkları görüşmelerde zaten bunu söylüyorlar; 'Ne yapalım bizim direnme gücümüz yok.' Söylüyorlar. Ama bunu gelip Meclis'te tabii söyleyemiyorlar. Orada bakıyorsun orada bayağı Kandil türü taktik uygulamanın gayreti içine giriyorlar.'' 
 
Bu arada bir başka güvenlik kaynağı, Diyarbakır'daki AKP binası yakınlarında meydana gelen küçük çaplı bir patlamada da bir polis memurunun yaralandığını söyledi.
Hafta sonundan bu yana Nevruz kutlamaları nedeniyle Güneydoğu Anadolu bölgesinde çeşitli kentlerde polis ile Kürt göstericiler arasında çatışmalar yaşanıyor. Erdoğan, partisinin grup toplantısında bu gösteriler sırasında yaralanan bir polis memurunun hayatını kaybettiğini de açıklamıştı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir