'El Bab, sonra da Münbiç'i kuşatmalıyız'

Cumhurbaşkanı Erdoğan muhtarlar toplantısında "Bizim tehdidi altında olduğumuz yer Dabık'ta bitmiyor. El Bab, oradan bizim Münbiç'i de koalisyon güçleriyle kuşatma altına almamız lazım" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'de düzenlenen muhtarlar toplantısında "Bizi PKK ve DEAŞ ile oyalayıp Musul'dan uzak tutmaya çalışıyorlar. Bizim tehdidi altında olduğumuz yer Dabık'ta bitmiyor. El Bab, oradan bizim Münbiç'i de koalisyon güçleriyle kuşatma altına almamız lazım" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları şöyle: 

- Bizi hep yalan söyleyen tarihle kandırdılar. 

- Gençlerimizin Lozan'ı incelemesi, araştırması gerekir. 

- Sayın Bahçeli'ye teşekkür ediyorum. Siyasi partiler de doğrudan büyünleşmeyi sağladığı zaman bu millet kazanacaktır.

- Maalesef hem batı hem de güney sınırlarımızda Misak-ı Milli hedeflerimizi koruyamadık. Dönemin şartları itibarıyla bu durumu mazur görenler, göstermeye çalışanlar olabilir. Bu yaklaşımı bir yere kadar mazur görmek mümkündür. Asıl vahimi, zorunluluklardan kaynaklanan bu durumu esas olarak kabul edip kendimizi tamamen bu kabuğun içine hapsetme anlayışıdır. Biz işte bu anlayışı reddediyoruz. Türkiye'yi 1923'ten beri böyle bir kısır döngüye hapsedenlerin amacı coğrafyamızdaki bin yıllık varlığımızı, Selçuklu ve Osmanlı geçmişimizi bize unutturmaktır.

- Bundan sonra sorunların kapımızı çalmasını beklemeyeceğiz, bundan sonra bıçak kemiğe dayanana kadar sabretmeyeceğiz, gırtlağımıza kadar bataklığa gömülmeye rıza göstermeyeceğiz. Artık sorunların üzerine biz gideceğiz. Terör sorunumuz mu var? Terör örgütlerinin gelip bize saldırmasını beklemeyeceğiz. Bu örgütler, nerede faaliyet gösteriyorsa, nerede yuvalanıyorsa, gidip orada tepelerine tepelerine bineceğiz.

- Bölücü örgütüne destek veren, imkan sağlayan kim varsa hepsinin de kökünü kurutacağız. Şimdiden söylüyorum, biz kendilerini bulup yok etmeden, nereye gideceklerse gitsinler, bu kadar açık söylüyorum. Aynı şekilde yurt dışında üslendiği yerlerde rahat nefes alabildikleri tek günleri olmayacak

- Suriye'nin sorunu DEAŞ değil. Ortada bir taktik ve strateji oyunu var. 

- Birileri bize Dabık'a girdiniz ama daha aşağı gitmeyin. Kusura bakmayın ama biz oraya da gideceğiz. Niye? Çünkü bizim tehdidi altında olduğumuz yer Dabık'ta bitmiyor. El Bab, oradan bizim Münbiç'i de koalisyon güçleriyle kuşatma altına almamız lazım.

- Bağdat yönetimi gerçek aktör değil. Türkiye'yi engellemeye çalışanlar Suriye oyunlarını bozmamızdan rahatsız oluyorlar. Kimsenin bu oyunda bize biçtiği role rıza göstermek zorunda değiliz. Kendi planlarımızı uygulamaya başladık.

- Musul'da olacağız. Hava unsurlarımızın operasyona katılması için ABD ile mütabakata varıldı.

- Putin ile dün akşam görüştüm, Putin'in bir ricası oldu ve El Nusra'yı Halep'ten çıkarmak için bir çalışma içinde olalım diye mutabakatı görüştük

- Bizi PKK ve DEAŞ ile oyalayıp Musul'dan uzak tutmaya çalışıyorlar. 

- Bizim geleceğimizi terör örgütleri eliyle biçimlendireceklerini sanıyorlar. Terör silahının çok yakında onların elinde patlayacağını biliyoruz. 

- Halep'ten bir göç başlarsa en az 1 milyon insan gelir

- Bağdat yönetimi önce kendi ordusunun mezhebi yapısını dünyaya açıklasın.

- Meseleyi inceldiği yerden kopsun noktasına getirmek istemiyoruz. 

Bu konularda ilginizi çekebilir