Dacia satışları patladı

Renault Mais Genel Müdürü Aybar, Dacia satışlarının, ilk 5 ayda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 70 arttığını bildirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, 2011'in ilk 5 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 71 artışla 8 bin 625 adet Dacia marka araç sattıklarını bildirdi.

Dacia markasının gelişimi, bu yılın ocak-mayıs dönemi satışları ve otomotiv sektörüne ilişkin değerlendirmelerde bulunan Aybar, Dacia'nın 2010 yılını 13 bin 230 binek, 5 bin 938 hafif ticari olmak üzere 19 bin 168 adetlik satışla kapattığını dile getirerek, Dacia'nın, binek otomobilde pazar payının yüzde 2,36, hafif ticaride ise yüzde 2,4 olduğunu kaydetti.

Aybar, 2010 yılında yüzde 2,5'luk pazar payıyla en fazla satış yapan ilk 10 marka içine girdiklerini ifade ederek, "2011 yılının Ocak-Mayıs döneminde toplam 8 bin 625 adet satış yaptık. Bu, geçen yılın ilk 5 ayına göre yüzde 71 oranında artış demek. İlk 5 aydaki satışların 6 bin 641 adeti binek otomobil, bin 985 adeti de hafif ticari olarak gerçekleşti" dedi

Bu yılın nisan ayı sonuna kadar Duster sayesinde binek otomobilde Dacia'nın pazar payının yüzde 3'ü bulduğunu, bu oranın mayıs ayı toplam pazar satışlarının açıklanması ile birlikte biraz daha yukarı çıkabileceğini dile getiren Aybar, Dacia olarak mayıs ayı satışlarının çok iyi olduğunu anlattı.

İbrahim Aybar, nisan ayı sonu itibariyle Dacia'nın pazar payının yüzde 2,6'ya çıktığına işaret ederek, bu durumun Dacia'nın performansının yukarı doğru yükseldiğinin göstergesi olduğunu belirtti.

Aybar,  2010 yılında satış sonrasında en beğenilen marka sıralamasında Dacia'nın ikinci, Renault'un üçüncü olduğunu söyledi.

Hedef yüzde 3'lük pazar payı

İbrahim Aybar, "Bu yıl sonunda hedefimiz Dacia markasında yüzde 3'lük bir pazar payına ulaşmak ve en çok satış yapan ilk 10 marka üzerinde kalmak. Dacia satışları ile yukarılara doğru tırmanmak istiyoruz. En çok satış yapan 7'nci, 8'inci marka olmak istiyoruz. Yıllık pazarı 1 milyonun altındaki ülkelere baktığımız zaman Dacia'da en yüksek satış yapan ikinci ülkeyiz. Birinci sırada ise Romanya geliyor" dedi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir