Dağkadı Köyü kadınları üretmek için kooperatif kuruyor

Dağkadı Köyü Kadınları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, kooperatif oluyor. 32 üyesi bulunan dernekte kadınlar, Karacabey topraklarında yetişen mahsullerden üretim yaparak, aile bütçesine katkı sağlıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Zehra ORUÇ

BURSA - Dernek üyesi kadınlar, üretimlerini satabilmek amacıyla kooperatif olmak için başvuruda bulundu. 32 üyesi bulunan dernekte kadınlar, Karacabey topraklarında yetişen mahsullerden üretim yaparak, aile bütçesine katkı sağlıyor.
Karacabey Belediyesi’nin tahsis ettiği imalathanede üretimlerini yaparak, yerel marketlere satış gerçekleştirdiklerini anlatan Dağkadı Köyü Kadınları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Aylin Yıldız, hammadde sıkıntılarının bulunmadığına dikkati çeken Aylin Yıldız, “Köylünün tarlada kalacak ürününü değerlendiriyoruz. Elma sirkesi, domates salçası, reçel, erişte, mantı, tarhana, turşu gibi ev yapımı ürünlerimiz mevcut. Kendi evimize nasıl yapıyorsak, burada da öyle üretiyoruz. Tüm ürünlerimiz doğal ve katkısız” dedi. Yıldız, üreten kadınları destekleme projeleri kapsamında restoran zincirleri ile de görüşme halinde olduklarının bilgisini verdi.

Tarlada kalan domatesi kurutarak değerlendirecek

Üretimlerinde destek olmak adına Karacabey Ziraat Odası’nın da makine hibe ettiğini belirten Yıldız, ürün gamlarını çeşitlendirmek için sebze kurutma, hamur açma makinesi ve sanayi mikserine ihtiyaç olduğunu söyledi. Yıldız, ayrıca şişeleme, etiket, ambalajlama konularında da desteğe ihtiyaçları olduğunu ve kooperatif olduktan sonra hibe destek için gerekli yerlere başvuru yapacaklarını sözlerine ekledi.

Dağkadı Köyü Kadınları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri, Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Naci Güncü’yü ziyaret ederek, kendilerinden destek istedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir