Davutoğlu,İran Dışişleri Bakanı ile görüştü

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ile bir araya geldi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Onaltıncı D-8 Dışişleri Bakanları Konseyi toplantısına katılmak üzere Pakistan'da bulanan Bakan Davutoğlu, İran Dışişleri Bakanı Zarif ile Pakistan Dışişleri Bakanlığı binasında görüştü. 

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre görüşmede, Davutoğlu'nun Tahran'a yaptığı son ziyaret sırasında ele alınan konular ve üzerinde mutabakata varılan bazı noktalar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. İki bakanın, ikili ilişkilerin daha da geliştirilmesi ve bölgesel konularda işbirliğinin artırılması için karşılıklı değerlendirmeler yaptığı belirtilerek, gelecek dönemde karşılıklı ziyaretlerin devam edeceğinin teyit edildiği kaydedildi. 

Görüşmede, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin karşılıklı ziyaretleri için tarih belirleme çalışmaları hakkında fikir alış-verişi de yapıldığı ifade edildi. 

İkilinin görüşmesinde Zarif'in, Mevlan'nın 740. ölüm yılı nedeniyle Konya'da yapılan Şeb-i Arus törenlere katılamadığı için üzüntüsünü dile getirdiği, Bakan Davutoğlu'nun da kendisini törenlere her zaman beklediğini ifade ettiği belirtildi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir