DB, Orta Doğu'da yoksul bölgelere yatırım istedi

Cezayir, Cibuti, Mısır, İran, Irak, Ürdün, Lübnan, Libya, Fas, Suriye, Tunus, Batı Şeria ve Gazze ile Yemen'e yardım yapılması öngörülüyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DUBAİ - Dünya Bankası, Orta Doğu ülkelerinden yoksul bölgelere yatırım yapmasını istedi.

Dünya Bankası tarafından yayımlanan raporda, Orta Doğu ülkelerinin, bölge içindeki eşitsizlikleri gidermek için sübvansiyonlar ve devasa projeler yerine ülke içindeki yoksullaşmış kırsal kesime daha fazla yatırım yapması gerektiği üzerinde duruldu.

Raporda, Orta Doğu ve Kuzey Afrika'da yöneticilerin, siyasi kararlar ve hedeflenmiş yatırımların harmanlanmasıyla daha az gelişmiş bölgelerde yaşayan vatandaşlarının yaşam standartlarını yükseltebileceği belirtildi.

Raporu kaleme alan Alex Kremer ise ''Büyük harcamalar... başlı başına bir yanıt değil. Bunu küresel tecrübeden biliyoruz. Faydalar geçici ve uygun maliyetli değil'' dedi.

Dünya Bankası'nın raporuna göre, Orta Doğu'da insanlar iş aramak için hızla şehirlere göç ederken, kırsal kesim düşük seviyedeki istihdam ve yoksullukla yaşamaya devam ediyor. 

Kız çocuklarına eğitim sağlanması gibi ihmal edilen bölgelerde yaşayanlara ''eşit koşullar sağlanması'' önerisinde bulunulan raporda, daha kalkınmış bölgelerle daha geri kalmış yerler arasındaki ulaşım olanaklarının da geliştirilmesi gerektiği ifade edildi.

Banka, yöneticilerin, yerel liderler ve özel sektörle birlikte kalkınma projeleri geliştirmesi gerektiğini vurguladı.

Rapor, Cezayir, Cibuti, Mısır, İran, Irak, Ürdün, Lübnan, Libya, Fas, Suriye, Tunus, Batı Şeria ve Gazze ile Yemen'i kapsıyor. Raporun kapsamına petrol zengini Arap ülkeleri bölgenin geri kalanından farklı bir ekonomiye sahip oldukları için dahil edilmedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir