Demir çelikte dünyada söz sahibiyiz

KARDEMİR Genel Müdürü Demirel, demir çelik sektöründe Türkiye'nin artık dünyada söz sahibi olduğuna dikkat çekti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KARABÜK - Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) AŞ Genel Müdürü Fadıl Demirel, "Demir çelik sektöründe dünyada artık söz sahibiyiz" dedi.

Demirel,  yaptığı açıklamada, Makine Mühendisleri Odası Zonguldak Şubesince Karabük'te düzenlenen kongrenin sektörün sorunlarını ve yapılabileceklerini masaya yatırdığını, yayımlanacak sonuç bildirgesiyle de yol haritasını ortaya koyacağını söyledi.

Ev sahipliğini yapacakları Demir Çelik Sempozyumu'nun da 2012'de gerçekleştirileceğini anlatan Demirel, şöyle konuştu:

"3 Nisan demir çelik fabrikalarının temellerinin atılması ve Karabük'ün kuruluşunun 74. yıl dönümü etkinlikleri kapsamındaki kongre için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kongrede sektörle alakalı çok önemli isimler değerli fikirlerini aktardı. 'Yeni Ürünler ve Yeni Kapasiteler Işığında Türk Demir Çelik Sektöründe Durum Analizi' konulu panelde görüş ve fikirlerimizi, ileriye bakışımızı sunduk.

Ülkemiz sektörde hızla ilerlemektedir. Demir çelik sektöründe dünyada artık söz sahibiyiz. Dünya ülkeleri arasında sürekli yukarıya doğru çıkıyoruz. KARDEMİR olarak ülkemizin yükselişinde pay sahibi olmaktan onur duyuyoruz. Yaptığımız ve devam eden yatırımlarımız sayesinde ülkemizi dünya pazarında daha yukarılara taşıyacağımıza inanıyorum."

Bu konularda ilginizi çekebilir