Demirdöküm, büyüme hedefini üçe katladı

Demirdöküm Yönetim Kurulu Başkanı Grosser, büyüme rakamlarında yüzde 75'e ulaştıklarını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ÇANAKKALE - Demirdöküm Yönetim Kurulu Başkanı Christoph M. Grosser, doğalgaz pazarının çok hareketli olduğunu belirterek, "Bence kriz söz konusu değil. Sene başında yaptığımız açıklamalarda yüzde 25 büyüme planladığımızı söyledik. Şu anda bu rakam yüzde 75'e ulaştı" dedi.

Grosser, yetkili servis ve satış mağazası açılışı için geldiği Çanakkale'de, Demirdöküm'ün 53 ülkeye ihracatta bulunduğunu ve Türkiye'deki en iyi 100 şirket arasında yer aldığını söyledi.

Ağırlıklı olarak komşu ülkelere odaklandıklarını ifade eden Grosser, "Türk Cumhuriyetleri, İran, Irak ve Kuzey Afrika gibi bölgelere odaklanıyoruz. Ayrıca, Güney Amerika ülkesi olan Şili'de panel radyatör üretiminde yüzde 38'lik pay ile açık ara farkla lider konumundayız. Uzak pazarlarda ağırlıklı olarak çalışmalarımıza devam etmek istiyoruz" dedi.

İhracatın kendileri için çok önemli olduğunu ve özellikle Türk ürünlerinde Demirdöküm markasını ön plana çıkarıp, bu gibi ülkelerin ihracat potansiyellerini daha detaylı yatırım yaparak değerlendirmek istediklerini kaydeden Grosser, şöyle konuştu:

"Onun için ihracatta gelecek 10 yıla baktığımızda, aşağı yukarı 2'ye katlama gibi bir hedefimiz mevcut. İhracata ciddi şekilde ağırlık vereceğiz. 38 yıldır Türkiye'de yaşıyorum. Her zaman krizden bahsediliyor. Her zaman krizler de oluyor. Ama bence böyle bir ortamda krizden bahsetmek yanlış. Hele hele bizim sektörümüzde, hele hele Çanakkale'de. Şu anda doğalgaz pazarı çok hızlı ve koşarken, bence kriz söz konusu değil. Sene başında yaptığımız açıklamalarda yüzde 25 büyüme planladığımızı söyledik. Şu anda bu rakam yüzde 75'e ulaştı. Doğalgaz pazarında, ısıtma, soğutma ve havanlandırma pazarında 2012 yılında büyümenin aynı hızla devam edeceğini görmekteyiz. İleride kriz olabilir, ama kısa vadede kriz olacağını düşünmüyoruz."

Bu konularda ilginizi çekebilir