Demirtaş, ailesini ziyaret etti

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, eşi ve kardeşleri ile Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde ikamet eden anne ve babasını ziyaret etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, eşi Başak ve kardeşleri ile Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde ikamet eden annesi Sadiye ve babası Tahir Demirtaş'ı ziyaret etti.

Demirtaş, burada yaptığı açıklamada, seçim çalışmalarına anne ve babasının elini öpüp, hayır duasını alarak başladığını söyledi.

Cuma gününden sonra seçim kampanyası startını vereceklerini belirten Demirtaş, "Ankara'da aday tanıtımıyla birlikte çalışmalarımız başlayacak. Yoğun bir dönem olacak. Uzun bir süredir anne ve babamı ziyaret edememiştim onları da ziyaret edip hayır dualarını aldım" dedi.

"Barajı aşacağımıza, çok yüksek oylarla halkın desteğini alabileceğimize yürekten inanıyoruz" diyen Demirtaş, şöyle konuştu:

"Barajı aşacağımızdan benim kuşkum yok, bu destek bir şekilde devam ettikçe bizler halkımıza layık olacak bir politikayı ortaya koydukça Türkiye'nin temel sorunlarını da HDP'nin bu geniş ve barışçı vizyonu iyi anlatılırsa baraj sorunumuzun ortadan kalkacağını düşünüyorum."

Seçim çalışmaları kapsamında hedef olarak Türkiye'nin 81 iline ve birçok ilçesine gitmeyi planladıklarını anlatan Demirtaş, partinin iki eş genel başkanı olduğunu bu nedenle diğer partilere göre daha avantajlı olduklarını kaydetti. 

Demirtaş, Altan Tan'ın adaylığı tartışmalarına da değinerek, parti olarak kendisiyle ortak karar verdiklerini söyledi.

Demirtaş, daha sonra babası Tahir Demirtaş'ın Yenişehir ilçesindeki tesisatçı dükkanına gelerek, burada babasıyla bir süre sohbet etti.