Deniz Gezmiş Parkı'nın açılışını yaptı

Kılıçdaroğlu, iktidarı eleştirerek, “Bunların ustalık dönemi, malı ince götürme dönemidir” dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL -  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ataşehir Belediyesi Mustafa Kemal Mahallesi Deniz Gezmiş Parkı'nın açılışında halka hitaben yaptığı konuşmada, iktidarı eleştirerek, Türkiye'nin iyi yönetilmediğini savundu.

13 Haziran'da kimsenin telefonunun dinlenmeyeceğini, kapıyı polisin değil sütçünün çalacağını ifade eden Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Biz yargıya müdahale etmiyoruz, yargı da bize müdahale etmesin" sözlerini anımsattı ve "13 Haziran'da yargıyı tarafsız ve bağımsız kılacağız. Siyasal mahkemelere son vereceğiz. Özel yetkili mahkemeleri tümüyle tarihe gömeceğiz" diye konuştu.

Parkın açılışı için geçen hafta gelemediğini de anımsatan Kılıçdaroğlu, "Niye gelemediğimi anlıyorsunuz. Kendi yaşamımı halkın çıkarları için adamaya hazırım" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, kendileri için "CHP'nin projeleri olmaz, onlar ülkeyi yönetemez" dendiğini de ifade ederek, "Projesi olan tek parti var o da CHP. Önerileri olan tek parti var, ülkeyi düşünen, insanları seven tek parti var..." diye konuştu.

Birileri malı götürüyor

Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin bir garabeti de YGS'de yaşadığını ileri sürerek, şöyle konuştu:

"Çocuklarımızın durumuna bakın. Çocuğumuzu aldık, okuttuk, liseyi bitirdi, kurslara gönderdik, boğazımızdan kestik, çocuklarımızı okuttuk. Sınava giriyorlar, birileri malı götürüyor. Ne diyor Başbakan? Diyor ki; 'Çıraklık dönemiydi, kalfalık dönemini geçtik, şimdi ustalık dönemine geldik'. Ustaya bak. YGS'de yaptığına bakın. Bunların ustalık dönemi, malı ince götürme dönemidir. Unutmayın sakın bunu. Bunların bir sloganı vardı; 'Büyük düşünün'. Ne demekti o? 'Büyük götürün' demekti. Çünkü küçük işler bunlara yaramıyor. Büyük götürecekler bunlar. Allah'ın izniyle, 12 Haziran'da kim büyük götürüyormuş, göstereceğiz."

Kılıçdaroğlu yarın TOBB’da 

Bu arada Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) yarın yapılacak Yönetim Kurulu Toplantısı’na CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katılacak.

TOBB Yönetim Kurulu Toplantısı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla, 4 Nisan Pazartesi günü, TOBB’da gerçekleştirilecek. Toplantı, açış konuşmalarından sonra basına kapalı olarak devam edecek.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir