DenizBank, 300 milyon euro kredi sağladı

Seküritizasyon kredisi, enerji ve tarım sektörlerine kullandırılacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - DenizBank, WestLB koordinatörlüğünde toplam 300 milyon Euro tutarında, vadeleri 7 ile 12 yıl arasında değişen seküritizasyon kredisi sağladı.

Banka'dan yapılan açıklamada, DenizBank'ın aldığı kredinin aynı zamanda dört kalkınma bankasının ortak finanse ettiği ilk Türk bankası seküritizasyon işlemi olma özelliğini taşıdığı belirtildi. WestLB koordinatörlüğündeki krediye EIB (Avrupa Yatırım Bankası), EBRD (Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası), IFC (International Finance Corporation) ve DEG (Deutsche Investitions- und Entwicklungsgesellschaft MBH) katılırken, sigortasız olarak ihraç edilen işlemin, Fitch tarafından BBB seviyesinde derecelendirildiği bildirildi.

Verilen bilgiye göre, WestLB tarafından düzenlenen işlemin 75 milyon Euro tutarındaki beş yıl vadeli kısmı WestLB, 75 milyon Euro tutarındaki 12 yıl vadeli kısmı EIB, 75 milyon Euro tutarındaki 12 yıl vadeli kısmı EBRD, 50 milyon Euro tutarındaki 7 yıl vadeli kısmı IFC ve 25 milyon Euro tutarındaki 7 yıl vadeli kısmı ise DEG kaynaklarından temin edildi.

"Kredi enerji ve tarım sanayisi için"

DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, krediyle ilgili yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

"DenizBank'ın genç yaşına rağmen kısa sürede kendine çok önemli bir yer edindi. Bugün yaklaşık 10 bin çalışanımız, 500 şubemiz ve 13 iştirakimiz ile ‘finansal portal’ anlayışıyla hizmet veriyoruz. Türkiye'de yatırımların önemini biliyor ve sürekli yeni kaynaklar yaratıyoruz. Aldığımız seküritizasyon kredisi, DenizBank'ın uluslararası arenadaki gücünü bir kez daha gözler önüne serdi. Türkiye'deki en yüksek banka rating'ine sahip olan DenizBank Finansal Hizmetler Grubu'nun elde ettiği yeni kaynak, Türkiye'nin istikrarlı büyümesine de çok önemli bir katkı yapacak. DenizBank, Türkiye ekonomisinin gelişmesi, enerji ve tarım sektörünün büyümesi için yeni kaynaklar geliştirmeye devam edecek."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir