DenizBank'tan afetzede çiftçiye destek

Denizbank, son dönemlerde yaşanan afet olayları nedeniyle zarar gören üreticilerin kredilerini yeniden yapılandıracak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - DenizBank, son dönemde yaşanan sel, toprak kayması gibi doğal afetler nedeniyle mağdur olan üreticiye ödeme kolaylıkları sağlayacağını bildirdi.

DenizBank'tan yapılan açıklamada, zorda kalan üreticinin DenizBank'a olan tüm ödemelerinin, oluşan bu durum dikkate alınarak 5 yıla varan vade ve hasat dönemine uygun ödeme tarihleri ile yeniden yapılandırılacağı kaydedildi.

DenizBank Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Sun, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, DenizBank'ın çiftçinin kötü gününde de yanında olan bir banka olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Türkiye'de tarım bankacılığında lider konumundaki özel banka olarak çiftçimize karşı sorumluluklarımızın bilincindeyiz. Çiftçimizin iyi gününde olduğu gibi kötü gününde de yanındayız. Bu çerçevede, son dönemde yaşanan sel, toprak kayması gibi doğal afetler nedeniyle mağdur olan üreticimize her zamanki gibi bazı ödeme kolaylıkları sağlıyoruz.

Çiftçi müşterilerimiz Tarım İl Müdürlüklerinden temin edecekleri zarar tespit tutanaklarıyla birlikte şubelerimize müracaat etmeleri durumunda bankamıza olan tüm ödemeleri oluşan bu durum dikkate alınarak 5 yıla varan vade ve hasat dönemine uygun ödeme tarihleri ile yeniden yapılandırılacak."

Bu konularda ilginizi çekebilir