DenizBank'tan İSTESOB üyelerine akıllı kart

"akıllı kart", esnafa işletme kredisinden faydalanma, geçerli noktalarla kampanyalı alışveriş yapma imkanı sunuyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - DenizBank ve İstanbul Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (İSTESOB) arasında imzalanan protokolle hayata geçirilen "akıllı kart", esnafa işletme kredisinden faydalanma, geçerli noktalarla kampanyalı alışveriş yapma imkanı sunuyor.

Protokolün imza töreninde konuşan DenizBank Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Hakan Ateş, sadece esnafa 2,5 milyar lira kredi sağladıklarını ve bu şekilde 250 binin üzerinde müşteriye hizmet verdiklerini belirterek, "işletme kart" kullanıcılarının sayısının 100 bine yaklaştığını kaydetti.

Ateş, "Bu kart, hem işletme kredisinden yararlanmak için bir araç, hem üzerinde resmi ve kimlik bilgileriyle odanın kimliğini belirleyecek hem de bunun üzerindeki her türlü kampanya alışverişinden istifade edebileceği bir altyapı" diye konuştu.

O gün içerisinde acil ihtiyacı olan esnafın şubeye gitmeden, ATM'den kartın üzerinde tanımlı olan limite kadar kredi çekebileceğini söyleyen Ateş, ayrıca kredinin geri ödemesini de kendi nakit akışına uygun şekilde gerçekleştirebileceğini kaydetti.

İSTESOB Yönetim Kurulu Başkanı Faik Yılmaz da İSTESOB'un 39 ilçede 242 bini aktif, 700 bin toplam üyesi bulunduğunu belirterek,

Akıllı kart

DenizBank İşletme ve Tarım Bankacılığı Grubu Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Sun da, işletme kartın altyapısını kullanan "akıllı kart" hakkında bilgi verdiği konuşmasında, şunları kaydetti:

"İşletme kartımız, esnafın ihtiyacı olan tüm kredileri tek bir şemsiye limiti altında, ödedikçe tekrar kullanabileceği, her türlü bürokrasiden uzak bir kredi altyapısına sahip. Bu kredi altyapısını kullanarak İstanbul'daki 235 bin esnafı tek bir çatı altında birleştirip, 235 bin kişinin alım gücüyle tedarikçilerle pazarlık edip, nasıl büyük firmalar büyük alım gücünü kullanıp iskontolar elde ediyorlarsa, 235 bin esnafın alım gücünü de tek bir kartlı sistem altında birleştirip hem ciddi iskontolar ve ciddi vadeler sağlayacağız hem de esnafımızın bu yaratılan değerle kendini rekabet karşısında korumasını sağlayacağız."

Kredi özelliğini kullanmak istemeyen esnafın da kartın indirim ve vade özelliğinden faydalanabileceğini söyleyen Sun, "Aynı zamanda kartımız esnaf odamızın bir kimlik belgesi haline gelecek, çalışmalarımızı bu yönde başlattık" dedi.

Akıllı kart kapsamındaki azami vade süresinin 36 ay, ortalama aylık faizin ise yüzde 1,25 olduğunu belirten Sun, bu kartla 2011 sonuna kadar 75 bin esnafa ulaşmayı hedeflediklerini ifade etti.

Sun, İSTESOB'un ardından İzmir, Eskişehir, Ankara gibi illerde ve daha sonra tüm Türkiye'de esnaf odalarıyla benzer bir işbirliği gerçekleştirmeyi planladıklarını bildirdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir