DenizBank'tan KAYSO üyelerine kredi

DenizBank'la imzalanan protokol ile, KAYSO üyesi işletmelere en uygun şartlarla kredi kullanımı sağlanacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KAYSERİ - KAYSO ile DenizBank arasında 'Sermayenize Destek Kredisi' için protokol imzalandı.

Protokolün imzalanması için Kayseri Hilton Oteli'nde düzenlenen törende konuşan Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Başkanı Mustafa Boydak, bir şehirde kredi kullanılmasının, o şehirde iş ve istihdamın olumlu yönde geliştiğinin bir göstergesi olduğunu ifade ederek, "Türkiye'de birçok şehirde artık işletmeler banka kredilerini kullanarak işlerini geliştirme yoluna gidiyor. Kayseri de bu şehirler arasında. Kredi kullanımının artması, bir anlamda o şehirde işlerin iyi gittiğini de gösterir" diye konuştu.

Bütün dünyada yaşanan küresel ekonomik krizin Türkiye'yi de etkilediğini, ancak Türkiye'nin bu krizden en az etkilenen ülkelerden olduğunu vurgulayan Boydak, son zamanlarda Türk ekonomisinin olumlu sinyaller verdiğini bildirdi.

Boydak, "Bu gelişmeler ışığında, iş dünyası yeni yatırımlara gebe. Ancak bütün yatırımlar, öz kaynaklarla yapılamıyor. Banka ve kredi desteği gerekiyor. Bu anlamda diğer bankalarımız gibi DenizBank'ın işadamlarımıza ve yatırımcılara uygun koşullarda kredi sağlayarak destek olmaları çok önemli" dedi.

DenizBank ile imzalanan protokol sayesinde Kayseri Sanayi Odası üyesi işletmelerin yatırımlarını artıracağını, işlerini geliştireceğini ve yeni istihdam imkanları sağlayarak işsizlikle mücadeleye de olumlu katkılar getireceğini ifade eden Boydak, DenizBank'la imzalanan protokol sayesinde, KAYSO üyesi işletmelere en uygun şartlarla kredi kullanımı sağlandığını kaydetti.

DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş

Protokol imza töreninde konuşan DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş de, imzalanan protokolle üye işletmelere özel destek kredileri sunduklarına dikkat çekti. Ateş, "KAYSO ile yaptığımız işbirliği protokolüyle Kayserili işletmeler daha da büyüyecek" dedi.

KAYSO'nun yanı sıra yurt genelinde 240 adet Ticaret Odası ve Esnaf Odası ile de işbirliğine giderek, işletmelerin finansal aracılara ulaşması ve yararlanması anlamında önemli mesafeler katettiklerini bildiren Ateş, "Bugün itibarıyla DenizBank İşletme Bankacılığı'nın ürün ve hizmetlerinden yararlanan işletme sayısı 504 bine ulaştı. Hedefimiz yıl sonuna kadar bu sayıyı 600 bine yükseltmek" diye konuştu.

Kayseri'nin, 5 milyar doların üzerinde üretim, 2,5 milyar dolarlık dış ticaret hacmi yakalayan çok başarılı bir Anadolu kenti olduğunu ifade eden Ateş, 3 yıl önce de Kayseri'ye geldiğini, ancak bu gelişinde Kayseri'yi çok değişmiş ve gelişmiş bulduğunu söyledi.

İmzalanan protokolle, KAYSO üyesi işletmeler, DenizBank'tan 10 yıla varan vadelerle 'Sermayenize Destek Kredisi' ve 36 aya varan vadelerle 'Eşit Taksitli Kredi' imkanını özel faiz oranlarıyla kullanabilecekler.

İşletmelerin mal ve hizmet alımları için sermaye ihtiyaçlarına uzun vadeli finansman opsiyonu sunan ilk kredi olarak konumlanan Sermayenize Destek Kredisi, nakit ihtiyaçları 10 yıl vadeye kadar karşılama imkanı sağlıyor. DenizBank'ın bu yeni kredisi, 3 ay ödemesiz kullanılabiliyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir