Denizbank'tan Malatya TSO üyelerine kredi

Banka KOBİ'lere 6 ay ödemesiz 18 ay ödemeli, düşük faizli ya da faizsiz kredi imkanı sunacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MALATYA - Malatya Ticaret ve Sanayi Odasına (MTSO) bağlı üyelerin Denizbank'tan 10 yıla varan vadelerle kredi kullanmasını içeren bir protokol imzalandı.

Denizbank Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Sun, 2008 yılında yaşanan krizin Türkiye'nin krizi olmadığını söyledi. Sun, "Bu kriz dünyada yaşadığımız bir krizdi. Ama Allah'a çok şükür Türkiye bu krizin etkilerini çok hızlı bir şekilde sarmaya başladı. Ancak dünyada krizin etkileri hala devam ediyor. Biz banka olarak 2008 ve 2009 yıllarında verdiğimiz kredilerde hiç gazı kesmedik. 2008-2009'da KOBİ'lere verdiği kredileri büyüten iki özel bankadan bir tanesiyiz. Bunun dışında pek çok özel banka geri çekildi" dedi.

500 bine yakın KOBİ segmentinde müşterileri olduğunu dile getiren Sun, şöyle konuştu:

"Kredi garanti fonumuz var. Kredi garanti fonundan KOBİ'lerimizin çok daha fazla yararlanmasını istiyorum. Kredi garanti fonu geçen yıl bir kanun değişikliği yapılarak hazine destekli hale getirildi. Teminat anlamında KOBİ'lerimiz bankaların yetersiz gördüğü projeler ve işlerle ilgili kredi garanti fonunun imkanlarından faydalanabilirler."

Sun, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığının (KOSGEB) kredilerinde çok ciddi bir talep olduğunu belirterek, "Pek çok KOBİ'miz bu krediden kontenjanın bitmesi münasebeti ile faydalanamadı. Banka olarak bu KOBİ'lere KOSGEB kredilerine yakın çok ucuz kredi imkanı tanıyacağız. 6 ay ödemesiz 18 ay ödemeli. Düşük faizli ya da faizsiz." dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir