Denizli'nin Heimtextile fotoğrafı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DENİZLİ'den / Şenay ÇOPUR

denizli@dunya.com

Denizli'deki ev tekstili üreticileri "bir umut" diyerek Frankfurt'ta 13-16 Ocak tarihlerinde düzenlenen  Heimtextile fuarına gitti.  Geçtiğimiz hafta içinde de dünyanın en büyük ev tekstil fuarlarından biri olan söz konusu etkinliğin Denizli için "umut fotoğrafını" göstermek için bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Vali Yavuz Erkmen, Belediye Başkanı Nihat Zeybekçi, Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci ve fuarda stant açan 35 Denizli firmasının temsilcilerinin fuara ilişkin izlenimlerini paylaştığı değerlendirme toplantısından iki sonuç çıkıyordu. Birincisi, "bir umut" diye çıkılan yolculuktan umutlu dönüldüğü, ikincisi ise Denizli için "bir olmanın" vaktinin geldiği. Vali Erkmen umudu fuar dönüşü uçakta sanayicinin yüzünden okuduğunu dile getirirken, Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer ise yüzlerdeki bu umudu yaptıkları anket sonuçları ile belgeleyerek, fuara katılan Denizlili firmaların yüzde 93'ünün yeni müşterilerle temas kurma olanağı bulduğunu kaydetti.

Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci de Denizli'nin bu fuardaki yadsınamaz etkinliğinin daha da artırılması için katılımcılar tarafından da desteklenen bir öneri de bulundu. Keçeci, bu tür fuarlarda firmaların potansiyel müşterilerine yönelik Denizli Günü, Denizli Gecesi gibi özel organizasyonlar ve  bir Denizli standı düzenlemesini teklif etti.

Belediye Başkanı Nihat Zeybekçi'nin de ifade ettiği gibi Denizli yüzyıllardır bir tekstil ve ihracat kentiydi ve büyüyerek, markalaşarak yüzyıllar boyunca da bir tekstil kenti olarak kalmalıydı. Bu da birlikte hareket etmekten geçiyordu. Aslında bu önemli fuara sanayicilerin, iş dünyası temsilcilerinin, mülki idare temsilcilerinin hep beraber katılması ve ardından bir değerlendirme toplantısı yaparak 2011 fuarının altyapısını oluşturmaya çalışmaları birliktelik için atılmış önemli adımlar değil mi?

Toplantının ardından kahve içmek için uğradığım, geçmişten izler taşıyan dekoru ile huzurlu bir mekan yaratılmış cafenin sahibi ile tıpkı cafenin ismi gibi "kahve tadı"nda sohbet etme imkanım oldu. Gazetemizin kurucusu rahmetli Nezih Demirkent'in hukuk fakültesinden sınıf arkadaşı olduğunu öğrendiğim, entelektüel birikimi bakışlarına yansımış Ahmet amca, benimle radyosundan TRT3'ün klasik gitar konserini dinlerken yakın gözlüğünü burnunun ucuna düşürerek yoğunlaştığı bulmacasından ayrılarak yaptığı sohbette şöyle dedi: "Bak evladım, Denizli çok özel ve çok güçlü bir kent. Ancak bu kente güç kaybettiren tek şey, güçte birlik olmaması" Ahmet amcayı, "Merak etmeyin bu özlenen güç birliğinin fitili çoktan ateşlendi" diye yanıtladım.

Bu konularda ilginizi çekebilir