Depremzedeler için destek ağı oluşturdu

Deprem felaketi nedeniyle başsağlığı mesajı yayınlayan TÜSİAD, deprem bölgesine yardım için destek ağı oluşturulduğunu bildirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), Van'daki deprem bölgesine yardım için üyelere bir çağrı yaparak destek ağı oluşturduklarını ve üyelerin bölgeye yardım için başlatılan çalışmalara TÜSİAD kanalıyla da destek sağladığını bildirdi.

TÜSİAD Yönetim Kurulu tarafından, Van'da yaşanan deprem felaketine ilişkin yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Van'da yaşanan deprem felaketinde yine aynı acıları yaşamanın üzüntüsünü duyuyoruz. Vatandaşlarımızın acılarını paylaşıyoruz. Felaket nedeniyle hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır diliyoruz. Enkaz altında kalan vatandaşlarımızın bir an önce kurtarılmasını ve bu acı tablonun daha fazla ağırlaşmamasını umut ediyoruz.

Felaket karşısında bölgeye yardım iletmek amacıyla herkesin seferber olmasından büyük memnuniyet duyuyoruz.

TÜSİAD olarak, deprem bölgesine yardım için üyelerimize bir çağrı yaparak destek ağı oluşturduk. Üyelerimiz bölgeye yardım için başlatılan çalışmalara TÜSİAD kanalıyla da destek sağlamaktadır."

Deprem kuşağında yer alan bir ülke olarak bu felaket karşısında ihmallerin ve hataların yeniden gözden geçirilmesi gerektiğinin altı çizilen açıklamada, "Her yeni felakette aynı tablo ile karşılaşmamak ve aynı soruları sormamak için deprem bilincinin her yönüyle sürekliliğini koruduğu bir Türkiye olabilmeyi ümit ediyoruz. Bu konuda devlet, iş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarının bütünsel ve kapsamlı ortak bir çalışma yapması önem taşımaktadır. TÜSİAD olarak böyle bir çalışmanın içinde yer almaya hazırız" denildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir