Derbinin galibi Beşiktaş

Galatasaray'ı 2-1 yenen Beşiktaş, puanını 24'e çıkarıp 5. sıraya yükseldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Spor Toto Süper Lig'de yapılan derbide Galatasaray'ı 2-1 yenen Beşiktaş, puanını 24'e çıkarıp 5. sıraya yükseldi.

Zirve yarışında kalabilmesi için mutlak galibiyete ihtiyacı olan siyah-beyazlılar, Guti ve Nobre'nin attığı gollerle Ali Sami Yen Stadı'nda oynanan son derbide rakibine 2-1'lik üstünlük sağladı. Bu sonuçla Beşiktaş yarıştan kopmazken, Galatasaray ise liderin 16 puan gerisinde kaldı.

Sezonun 2. yarısındaki maçlarını, yapımı tamamlanmak üzere olan Türk Telekom Arena'da oynamayı planlayan sarı-kırmızılı ekip, Mecidiyeköy'deki son derbide ezeli rakiplerinden Beşiktaş ile karşı karşıya gelecek.

Hagi'den değişiklik sinyali

Galatasaray Teknik Direktörü Gheorghe Hagi, Beşiktaş derbisinde aldıkları 2-1'lik yenilgiyle ilgili olarak, sporda böyle durumların yaşanabildiğini söylerken, önemli değişiklikler yapmaları gerektiğini söyledi.

Karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Hagi, ''Böyle durumlarda az konuşmak en iyisidir'' derken, ''Büyük bir kulüp olarak sıkıntılı bir durum yaşıyoruz. Bunu çok iyi analiz etmemiz ve yarından itibaren her şeyi değiştirmemiz gerekiyor. Aynı şeyleri oyunculara da söyledim'' ifadelerini kullandı.

Mehmet Battal Schuster'i rahatlattı

Beşiktaş Teknik Direktörü Bernd Schuster, Galatasaray ile yaptıkları derbinin eşit şekilde geçtiğini, ilk dakikalarda gelen golün de kendilerini rahatlattığını söyledi.

Schuster, maç sonrası düzenlediği basın toplantısında, iki takımın da galibiyete ihtiyacı olduğunu belirterek, ''İki takımın da kendi açısından galibiyete ihtiyacı vardı. Maç eşit bir şekilde geçti. Oyuncularım maç öncesi konuştuklarımızı yerine getirdiler. Bu beni mutlu etti'' dedi.

Maçın başında gelen golün kendilerini rahatlattığını kaydeden Alman çalıştırıcı, ''Devamında şanslar bulduk ve iyi oyunumuzu sürdürdük. İkinci yarı bizim için daha kolay oldu. Mehmet Batdal'ın girmesi bizi rahatlattı. Bu şekilde Galatasaray uzun toplarla oynamaya başladı. Şansımız yine ortaya çıktı. İkinci golü bulduk ve kazandık. Bundan dolayı mutluyuz'' diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir