Derbinin galibi Vakıfbank

2012-2013 sezonunu beş kupayla kapatan Dünya Şampiyonu VakıfBank, Acıbadem Bayanlar Voleybol Ligi’nin ikinci hafta müsabakasında karşılaştığı Galatasaray Daikin'i 3-0 mağlup etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - VakıfBank, Acıbadem Bayanlar Voleybol Ligi’nin ikinci hafta maçında Galatasaray ile karşılaştı. İstanbul derbisinde üstün bir oyun sergileyen sarı siyahlılar, rakibini 3-0’la mağlup ederek ikinci lig maçından da galibiyetle ayrılmayı bildi.

Galatasaray Daikin karşısında VakıfBank, geniş kadrosu ve oyuncu kalitesiyle skora ulaştı. VakıfBank, ligin ikinci hafta maçında ilk seti 25-17 ile geçti. İkinci seti de Jovana Brakocevic’in etkili oyunuyla 27-25’le alan VakıfBank, müsabakanın son setini de 25-22’yle kazanarak skoru belirledi: 3-0.

VakıfBank’ın en etkili oyuncuları Jovana Brakocevic (20 sayı) ile Gözde Sonsırma (13 sayı) oldu. Galatasaray Daikin karşısında önemli bir maçı kayıpsız geçtiklerini söyleyen VakıfBank Antrenörü Giovanni Guidetti maç sonrası şunları söyledi: “Avrupa sonrası Galatasaray karşısında önemli bir galibiyet alan başta oyuncularımı ve Galatasaray Daikin’I kutlarım. Lige dönüşler genelde zor olur ama rakibimiz karşısında konsantrasyonumuzu kaybetmeden oynadık. Ligin iki maçını da kazandık ve şimdi devler ligi ikinci haftasında Dinamo Bükreş ile oynayacağız. Çalışma ve konsantrasyonumuzu yine Avrupa üzerine yoğunlaştırdık. Son Avrupa Şampiyonu olarak unvanımıza yakışır bir şekilde mücadele etmeye devam edeceğiz.” dedi.

VakıfBank, lig mücadelesinin hemen ardından hafta içi Şampiyonlar Ligi’nde ikinci hafta maçını 31 Ekim 2013 Perşembe günü Romanya’nın Dinamo Bükreş ekibi ile oynayacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir