”Devlet istihdam kapısı olmaktan çıkacak”

Bakan Çelik, üniversitelerden mezun olanları vasıflı şekilde yetiştirip piyasanın ihtiyaçları için hazır hale getireceklerini belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, "Artık eğitim, sağlık ve güvenlikte devlet istihdam kapısı olmaktan çıkacak" dedi.

Pendik Sanayici ve İşadamları Derneğinin (PESİAD), Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi'ndeki aylık bilgilendirme toplantısına katılan Bakan Çelik, eğitimdeki icraatları anlattı.

Eğitimin teknolojik altyapısında muazzam gelişmeler kaydedildiğini vurgulayan Çelik, e-devlet uygulamasına geçildiğini, e-okul projesinin başlatıldığını ve Türkiye'deki üniversite sayısının 130'a çıktığını belirtti.

"Artık eğitim, sağlık ve güvenlikte devlet istihdam kapısı olmaktan çıkacak" diyen Çelik, üniversitelerden mezun olanları vasıflı şekilde yetiştirip, varsa eksikliklerini gidererek onları piyasanın ihtiyaçları için hazır hale getireceklerini aktardı.

Çelik, çeşitli illerde sosyal bilimler, fen ve spor liseleri açıldığını ifade ederek, özürlülerin eğitimiyle ilgili çalışmaları anlattı.

Siyasetin rekabet zemininde yapıldığını hatırlatan Çelik, nezaketten arındırılmış siyasi rekabetin insanı canavarlaştıracağını söyledi.

Bakan Çelik, "İster sivil toplumculuk, ister sendikacılık, ister dernekçilik, isterseniz de ticaret yapın, bu rekabet asla nezaketten arındırılmış olmamalıdır. Rekabet ile husumet birbirine karıştırılmamalıdır. Türkiye'de var olan çirkin siyasetin sebebi işte budur. Bugün Türkiye'de öyle insanlar, öyle siyasi kadrolar var ki adam temenni ediyor; şu komşunun evi yansa da ben yumurta pişirsem" şeklinde konuştu.