Devlet Tiyatroları "Otobüs durağında üç bencil" ile Brezilya'da

Brezilya’nın Sao Paulo kentinde düzenlenecek olan İstanbul Agora Festivali’ne Özer Tunca’nın yazıp – yönettiği Bursa Devlet Tiyatrosu yapımı "Otobüs Durağında Üç Bencil" adlı oyun katılacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA  - Brezilya’nın Sao Paulo kentinde düzenlenecek olan İstanbul Agora Festivali’ne Özer Tunca’nın yazıp – yönettiği Bursa Devlet Tiyatrosu yapımı "Otobüs Durağında Üç Bencil" adlı oyun katılacak. 

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Türkiye Cumhuriyeti Brezilya Başkonsolosluğu’nun desteği ile gerçekleşecek olan festivale katılacak "Otobüs Durağında Üç Bencil" adlı oyun, 26 Mayıs 2013 Pazar günü Saat 12:00’de Sao Paulo şehrindeki "SESC Pompeia Tiyatrosu"nda sanat severlerle buluşacak. Dekor ve kostüm tasarımının Şirin Dağtekin’e, ışık tasarımının Ali Karaman’a ait olduğu oyunda: Turan Günay, Cem Arabacıoğlu ve Halil Balkanlar rol alıyor. 
Çok az söz kullanılan, görsel ve fiziksel tiyatro üzerine kurulmuş olan oyun; durakta otobüs bekleyen üç palyaçonun arasında geçiyor. Durumlardan doğan bencilliğin, milliyetçiliğin, yalnızlığın ve iletişimsizliğin komik hikâyesi anlatılıyor. Zaman yer ve ülkenin olmadığı oyunda ortak sorunlara, anlık çözümler bulunmaya çalışılıyor.