Dexia'nın karı yüzde 12 geriledi

Bankanın karının gerilemesinde Slovakya'daki biriminden kaynaklanan zarar ve düşük gelirler etkili oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

PARİS/LONDRA - Denizbank'ın sahibi Dexia'nın yılın ikinci çeyreğindeki karı, geçen yılın aynı dönemine göre, yüzde 12 geriledi.

Fransa-Belçika Bankası Dexia'dan yapılan açıklamada, bankanın Slovakya'daki biriminden kaynaklanan zarar ve düşük gelirinin etkisiyle, bu yılın ikinci çeyreğindeki karının geçn yılın aynı çeyreğine göre yüzde 12 düştüğü bildirildi.

Geçen yıl ikinci çeyrekte 283 milyon euro kar eden banka bu yılın söz konusu çeyreğinde, beklentilerin üzerinde, 248 milyon euro kar elde etti. Ekonomistler, bankanın 209 milyon euro kar etmesini bekliyorlardı.

Banka söz konusu çeyrekte 1,37 milyar euro gelir elde etti.

Dexia, Şubat ayında AB Komisyonu'na bazı varlıkların elden çıkarılması yönünde verdiği taahhüdü çerçevesinde İtalya, İspanya ve Slovakya'daki birimlerini elde çıkarmaya karar vermişti.

RBS 1,1 milyar sterlin kar etti

Royal Bank of Scotland (RBS), bu yılın ilk yarısında 1,1 milyar sterlin kar etti.

Bankadan yapılan açıklamada, geçen yıl ilk yarıda 15 milyon sterlin olan vergi öncesi karın, bu yıl söz konusu dönemde 1,14 milyar sterline ulaştığı kaydedildi.

Geçen yıl ilk yarıda 3,4 milyar sterlin operasyonel zarar eden bankanın, bu yıl söz konusu dönemde 1,6 milyar sterlin operasyonel kar elde ettiği bildirildi.

Küresel krizin en kötü dönemlerinde İngiliz devletince yüzde 84'ü satın alınan banka, 2008 yılı Ekim ayından bu yana 17 bin 100'ü İngiltere'de olmak üzere toplam 23 bin kişiyi işten çıkardı.

Bu konularda ilginizi çekebilir