Dikkatler Bernanke'de olacak

Fed'in bankalara yönelik yeni destek planı haberleri, dikkatleri Fed Başkanının bugünkü açıklamalarına çevirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Wall Street'te, dün, "Fed'in son kozunu oynayacağı" haberleri, bugün Fed Başkanı Bernanke'nin yapacağı konuşmaların önemini artırdı.

Bankacılık kesiminin daha fazla kredi kullandırması adına likidite sağlayıcı yeni önlemlerin gündeme gelebileceği ve gecelik repo faiz oranını %0.25'ten %0'a çekebileceği beklentileri dün ABD borsalarının toparlanmasında etkili oldu. Bu nedenle Fed Başkanının saat 21:00'de Senato'daki sunumu ve haberler hakkındaki değerlendirmeleri yakından izlenecek.

Bir yandan bankaların stres testi sonuçlarını bekleyen piyasalarda ise makroekonomik veriler ile şirket bilançoları endekslerin seyrinde belirleyici rolü oynamaya devam ediyor.

ABD endeksleri Fed haberinin yanı sıra, dün enerji ve teknoloji hisselerine gelen alımlar ile artıya geçti. Bugün vadeli piyasada Dow Jones ekside yer alırken, Nasdaq artı görünümünü koruyor.

Asya'da ise Yen'in değer kazanmasıyla gevşek seyir etkili oldu. Tokyo, 21 puan ekside kapandı.

Bugün yurtiçi ve yurtdışı tarafından önemli bir veri akışı bulunmuyor. ABD'de Wells Fargo, US bancorp ve Morgan Stanley'in ikinci çeyrek bilançoları takip edilecek.

Dış piyasalardaki karışık görünümlere karşın yurtiçi piyasada yükseliş eğilimi devam ediyor. İMKB, güne 357 puan artışla 58.585 puandan başladı. En yüksek 58.834 seviyesini gören Bileşik Endeks satışlarla da 58.468 seviyesini test etti. İMKB-100 saat 10:25 itibariyle 58.597 (+369) puanda yer alıyor. İşlem hacmi 237 milyon TL düzeyinde.

Döviz cephesinde; euro/dolar 1.2890, dolar/yen 87.20 seviyesinde işlem görüyorlar. Yurtiçinde ise dolar/TL kotasyonu 1.52 seviyelerine temas etti. Interbank işlemlerde en iyi alış/satış 1.5255/1.5280 TL seviyesinde.

Öte yandan tahvil-bono piyasasında gevşeme eğilimi sürüyor. 25 Nisan 2012 vadeli gösterge kıymette bileşik faiz yüzde 8.35'e indi. Gösterge faiz dün yüzde 8.43 bileşikten kapanmıştı.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir