DİR Değerlendirme Kurulu oluşturuluyor

Kurulun oluşturulmasına ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Dahilde işleme rejimi uygulamaları için Dahilde İşleme Rejimi Değerlendirme Kurulu oluşturuluyor.

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak, yürürlüğe giren Bakanlar Kurulu Kararına göre, Kurul, Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracat Genel Müdürlüğünün bağlı bulunduğu Müsteşar Yardımcısı Başkanlığında, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ve Devlet Planlama Teşkilatı, Gümrük ve Hazine Müsteşarlıklarından Genel Müdür seviyesinde birer temsilci ile Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracat ve İthalat Genel Müdürleri, Gelir İdaresi Başkanlığı ve Türkiye Odalar Birliğinden birer Başkan Yardımcısı ve Türkiye İhracatçılar Meclisinden bir Başkan Vekilinden teşekkül edecek.

Kurul Başkanı, görüşülecek konuların niteliğine göre, diğer Bakanlık, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütleri, meslek birlikleri ve özel sektör temsilcilerini de toplantılara davet edebilecek. Ancak bu kişiler oylamaya katılamayacak.

Dahilde İşleme Rejimi Değerlendirme Kurulu, dahilde işleme rejiminden yararlanmayacak ürünler, indirimli teminat uygulaması oranları, sektör ve ürün bazında döviz kulanım oranları, izin belgesi süreleri, sektör veya ürün bazında eşdeğer eşya kullanımı ve tecil-terkin kapsamındaki yurt içi alımları ele alacak. Bunlarla ilgili istişari nitelikte görüş verecek ve önerilerde bulunacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir