Dışişleri Bakanı muhalefet turunda

Davutoğlu Libya'ya ilişkin konuları görüşmek üzere siyasi parti başkanlarıyla görüştü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Davutoğlu, Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek'i parti genel merkezinde ziyaret etti.

Bakan Davutoğlu görüşme sonrası yaptığı açıklamada, Ortadoğu'da ve Libya'da yaşanan olaylara ilişkin bilgilerini ve Türkiye'nin vizyonunu Zeybek'e aktardığını belirtti.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Türkiye'nin bölgedeki  geleceği anlamında olağanüstü bir dönemden geçiyoruz. Hepimizin anlaması gereken, üzerinde mutabık kalması gereken bir süreç bu" dedi.

Zeybek de gazetecilere açıklamasında, parti olarak, Libya halkına hiçbir şekilde zarar verilmemesini arzu ettiklerini belirterek, "Türkiye, başkalarının oyunlarına alet olmamalı. (Haçlı seferi) gibi sözler karşısında gereken duyarlılık gösterilmeli." dedi.

Kamalak: Müdahaleyi asla kabul etmiyoruz

Davutoğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak'ı da ziyaret etti. Bakan Davutoğlu görüşmede, Türkiye'nin Ortadoğu'daki gelişmelere bakışının, hükümetin takip ettiği politikanın temel esasları ve Libya'daki gelişmelerin değerlendirildiğini bildirdi.

Kamalak da "Sayın Bakan'a endişelerimizi ilettik. Libya'ya yapılan müdahaleyi asla kabul etmediğimizi, etmeyeceğimizi ifade ettik" dedi.

Kamalak, yaşanan bu tür olayların komşu ülkelerdeki devlet otoritesini zaafa uğrattığını ve bu zafiyetin giderilmesinin yıllar alacağına dikkati çekerek, devlet otoritesinin zaafa uğratılmasıyla ortaya çıkacak boşluğun ise emperyalist güçlerce doldurulması tehlikesinin bulunduğunu söyledi.

Türker: Fransa Türkiye'yi devre dışı bırakmak istemiş

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Libya ile ilgili değerlendirmelerde bulunmak üzere, DSP Genel Başkanı Masum Türker'i de parti genel merkezinde ziyaret etti.

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Dışileri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun kendilerine verdiği bilgilere göre, Libya ile ilgili NATO'nun harekatının İzmir'den yürütmesinin söz konusu olduğunu bildirdi.

Türker, "Sayın Dışişleri Bakanı'nın yaptığı açıklamalardan anlıyoruz ki; Libya ile ilişkilerde Türkiye baştan beri rol almak istemiş ama Fransa öne geçerek Türkiye'yi devre dışı bırakmak istemiş" dedi.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir