Dışişleri Bakanı, o kadın hakkındaki iddiaları doğruladı

Fransa'da marketi basan teröristin sevgilisi Hayat Boumeddiene'nin İstanbul'da bir otelde iki gece konakladığı ortaya çıktı. Boumeddiene'nin İstanbul'da kaldığını Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu da doğruladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Fransa'daki market baskınından kaçarak kurtulduğu ileri sürülen Hayat Boumeddiene’nin, Avrupa Birliği'nin arananlar listesinde olmasına rağmen elini kolunu sallaya sallaya Madrid'den uçağa bindiği ve İstanbul'a geldiği ortaya çıktı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Paris'te süpermarkete saldırı düzenleyen Amedy Coulibaly'nin eşi Hayat Boumedienne'nin 2 Ocak'ta Madrid üzerinden Türkiye'ye geldiğinin, Kadıköy'de bir otelde kaldığının ve 8 Ocak'ta Suriye'ye geçtiğinin tespit edildiğini söyledi. 

"Tüm bilgileri Fransa'ya ilettik"

Bu konudaki iddiaları doğrulayan Çavuşoğlu, Hayat Boumedienne hakkındaki bilgilerin elde edilir edilmez, henüz Fransa makamlarına sormadan kendilerine ilettiklerini belirtti.

2 Ocak'ta Türkiye'ye giriş yaptı

Yeni Şafak gazetesinin haberine göre, Hayat Boumeddiene’nin ismi gazetelere yansıyınca, MİT devere girdi. Ve kadının, saldırılar olmadan önce 2 Ocak’ta Türkiye’ye giriş yaparken şüpheli hareketleri nedeniyle takibe alındığı ortaya çıktı. 

MİT adım adım takip etti

MİT tarafından adım adım takip edilen kadının, Kadıköy’deki Bade Otel’de iki gece kaldığı kaydedildi.Haberde, 5 Ocak’ta Suriye’ye geçen Boumeddiene’nin kaldığı otelin yetkililerinin konuşmaktan kaçındığı belirtilirken, Boumeddiene’nin Paris’teki market baskınını yapan Amedy Coulibaly ile beraber olduğu ve kaçtığı iddia edilmişti.

Arananlar listesindeyken nasıl uçtu?

Gazetenin haberinde, Boumeddiene’nin AB istihbarat ağı içinde 'arananlar listesinde' yer almasına rağmen açık kimliği ve pasaportunu kullanarak Madrid Havalimanı'ndan direkt olarak İstanbul’a uçuşuna izin verilmesinin, Ankara’nın tepkisini çektiği de kaydedildi.

Ayrıca Türk güvenlik yetkililerinin, Boumeddiene’nin gelişine göz yumulmasına ve sonrasında da ısrarla istenmesine rağmen bilgi paylaşımı yapmamasından rahatsız olduğunun öğrenildiği belirtildi.

badeic.jpg

Bade Otel

 

Bu konularda ilginizi çekebilir