Dışişleri Bakanlığı'ndan Kudüs açıklaması

Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında, BM Genel Kurulu'nda yarın yapılacak Kudüs oylamasıyla ilgili olarak, "Beklentimiz Kudüs kararının en fazla destekle kabulü" denildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dışişleri Bakanlığı, yarın Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nun "Acil Özel Oturum"la toplantıya çağrılacağını belirterek, "Beklentimiz, ABD kararının geçersizliğinin teyidi ile Kudüs'ün tarihi ve hukuki statüsünün korunması yönündeki bir kararın mümkün olan en fazla destekle kabul edilmesidir" değerlendirmesini yaptı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Kudüs konusunda BM Güvenlik Konseyi'ne (BMGK) sunulan karar tasarısının ABD'nin vetosu sonucunda kabul edilmediği hatırlatıldı.

Bunun üzerine İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) İstanbul Olağanüstü Zirve kararları ışığında BM Genel Kurulu'nun "Acil Özel Oturum"la toplanmasını teminen Türkiye'nin BM nezdindeki Daimi Temsilcisi'nin başkanlık ettiği İİT ve Arap Ligi üyelerinden oluşan bir heyetin BM Genel Kurul Başkanı'nı ziyaret ettiği ve Genel Kurulu "Barış için Birlik" kararı çerçevesinde acil özel oturuma çağırması için talepte bulunduğu kaydedilen açıklamaya şöyle devam edildi:

"Bu girişimimiz neticesinde Genel Kurul Başkanı, 21 Aralık Perşembe günü Genel Kurulu 'Acil Özel Oturum'la toplantıya çağıracağını üye devletlere bildirmiştir. Sayın Bakanımızın Filistin Dışişleri Bakanı ile katılacağı BM Genel Kurulu Acil Özel Oturumu'ndan beklentimiz, ABD kararının geçersizliğinin teyidi ile Kudüs'ün tarihi ve hukuki statüsünün korunması yönündeki bir kararın mümkün olan en fazla destekle kabul edilmesidir."

Çavuşoğlu, Kudüs oylaması için ABD'ye gidiyorÇavuşoğlu, Kudüs oylaması için ABD'ye gidiyor