Dışişleri'nden İsrail'e harekatı durdurma çağrısı

Türkiye, İsrail'in Gazze'ye yönelik hava harekatı sonucunda çok sayıda Filistinlinin yaşamını yitirmesini "şiddetle" kınadı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Türkiye, İsrail'in Gazze'ye yönelik hava harekatı sonucunda çok sayıda Filistinlinin yaşamını yitirmesini "şiddetle" kınayarak, İsrail'e askeri harekatı "derhal durdurma" ve itidal çağrısında bulundu.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Gazze Şeridi'nde yaşanmakta olan gelişmelerden "derin endişe" duyulduğu belirtildi.

"İsrail'in Gazze'ye yönelik hava harekatı sonucunda çok sayıda Filistinlinin yaşamını yitirmesini şiddetle kınıyoruz" ifadesine yer verilen açıklamada, Gazze'deki bu gelişmelerin bölge istikrarını son derece olumsuz etkileyecek nitelikte olduğu kaydedildi.

Açıklamada, sivil halkın da mevcut durumdan büyük zarar görmesinden endişe edildiği, harekat sonucunda çok sayıda can kaybı meydana gelmesi ve şiddet sarmalının artması ihtimalinin kaygı ve infiale yol açtığı belirtildi. Dışişleri Bakanlığı açıklaması, şöyle devam etti:

"İsrail'e askeri harekatı derhal durdurma ve itidal çağrısında bulunuyoruz.

Gazze'de yaşayan halka yönelik insani yardımların aksamadan yerine ulaştırılması, bunun sağlanması amacıyla uygulanan ablukanın kaldırılması, bir insani trajedi yaşanmaması bakımından elzemdir. Uluslararası toplumu bu trajediye tepkisiz kalmamaya ve acil insani yardım elini Gazze halkına uzatmaya davet ediyoruz.

Türkiye, çatışmaların sona erdirilmesi ve sükunetin tesis edilmesi için taraflar nezdindeki girişimlerini sürdürecek, öte yandan ilaç ve gıda başta olmak üzere, Gazze'ye insani yardım çalışmalarını da kararlılıkla devam ettirecektir."