DİSK'te 'çaycı kadın' arbedesi

DİSK'te işten çıkartılan çaycı kadına destek veren işçilere sendika yönetimi ve diğer işçiler müdahale etti. Tekme ve tokatların havada uçuştuğu olayda taraflar birbirlerine şişe fırlattı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na (DİSK) bağlı Genel-İş Sendikası'nda hizmetli olarak çalışan Oya Baydak işten çıkarılmasını protesto etmek için Şişli'de bulunan DİSK genel binasının önüne çadır kurdu.

Boydak ve ona destek veren grup bu sabah DİSK genel merkezinin kapısını kalas ve zincirlerle kapattı. Bunun üzerine Baydak'a destek veren grup ile DİSK üyesi bir grup arasında arbede çıktı. Arbede tekme tokatlı kavgaya dönüştü. Grup üyeleri birbirlerine şişe fırlattı.

Yaşanan olayların ardından Genel-İş Genel Sekreteri Remzi Çalışkan bir basın açıklaması yaptı. Remzi Çalışkan “Oya Baydak'ın iş akdini Genel-İş feshetmiştir. DİSK'in burada bir tasarrufu olmamasına rağmen Oya Baydak ve arkadaşları Konfederasyonumuzun kapısına zincir vurarak içeri giriş çıkışları engellemişlerdir" dedi.

İşten çıkarılan kadın baygınlık geçirdi

Arbede sırasında baygınlık geçiren Oya Baydak'ın eşi, “Hiçbir gerekçe gösterilmeden işten atıldı. Eşim hizmetliydi. Çay yapıyordu. Eşimi çay vermemekle suçladılar. İşçiye yardımcı olmamakla suçladılar. Buradaki işçiler taşınmış işçiler" diye konuştu.

DİSK Genel Başkanı Kani Beko ve beraberindekiler basın açıklaması devam ederken işçiler ile Baydak destekçileri arasında yeniden arbede çıktı. Arbede araya girenler sayesinde büyümeden sonlandırıldı. Bu arada DİSK binasının önüne Diyarbakır'dan otobüs ile işçilerin geldiği görüldü.