Diyanet'ten Leman Sam'a yanıt

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Leman Sam'ın açıklamasına ilişkin, "Aklın sınırlarını zorlayan eleştirilere karşılık vermeyi bile doğru bulmam” dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MEKKE - Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Mekke’deki Hac İdare Merkezi’nde basın mensuplarıyla bayramlaştı. Görmez, sanatçı Leman Sam'ın, sosyal paylaşım sitesinden yaptığı "Benim için IŞİD ile bıçağını masum bir hayvanın boğazına dayayan aynı duygudadır" açıklamasının sorulması üzerine, “Aklın sınırlarını zorlayan eleştirilere karşılık vermeyi bile doğru bulmadığını" dile getirdi.

Kurban bayramlarından önce, artık klasik hale gelen iki önemli çağrısının olduğunu, bunlardan birinin hayvanlara karşı daha şefkatli, merhametli davranılması gerektiğini ifade ettiğini anımsatan Görmez, “Kurban bizi Allah’a yakınlaştıran bir ibadet, bunu yaparken bizi Allah’tan uzaklaştıracak her türlü davranıştan uzak olmak, çevre ve sağlık unsurlarına dikkati çekiyoruz. İkinci husus, birkaç olumsuzluğu dikkate alarak kurban ibadetini ve kurbanı tartışma konusu yapmayalım. Bunlar sadece görülen kısmından ibaret değildir. Arkasında büyük manalar, semboller ve simgeler var. Dolayısıyla aklın sınırlarını zorlayan eleştirilere karşılık vermeyi bile doğru bulmam doğrusu” diye konuştu. 

Bu konularda ilginizi çekebilir