Diyarbakır'da polise saldırı

İstanbul'da görevli polis memuru Diyarbakır-Bingöl karayolunda PKK'lı teröristler tarafından kaçırıldı. Bismil'de polislerin kaldığı binaya bomba atıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İstanbul’da görevli polis memuru Vedat Kaya, aile ziyareti için gittiği Mardin’den Muş’a geçerken silahlı bir grup tarafından Diyarbakır-Bingöl karayolu Abalı ile Tabantepe mevkisi Hedik köy yolunda kaçırıldı. Kaçırılan polis memurunun eşi ve çocuğu ise grup tarafından serbest bırakıldı. Olayın duyulmasından sonra bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Güvenlik güçleri Bingöl'ün Genç ilçesi çıkışında yolu trafiğe kapattı. PKK'lı teröristler Erzurum'da 1 ambulans ve 3 sağlık görevlisini kaçırdı

'Hamile hasta' ihbarı için gittikleri Tekman ilçesi Çukuryayla Mahallesi Şekerli mezrası dönüşünde teröristlerce durdurulan ambulansta bulunan sürücü, 1 hemşire ve 1 acil tıp teknisyeni, 04.00'te ilçenin Hacıömer Mahallesi yakınlarında serbest bırakıldı. İl Sağlık Müdürü Dr. Serhat Vançelik, teröristlerce alıkonulan ambulansın GPS'inin söküldüğünü, bu nedenle aracın yerinin bir süre tespit edilemediğini söyledi. 

Vançelik, serbest bırakıldıktan sonra ambulanslarıyla Hacıömer Karakoluna giden arkadaşlarının sağlık durumlarının iyi olduğunu belirtti.

Bismil'de polise saldırı: 7 yaralı 

Diyarbakır'ın Bismil İlçesi Emniyet Müdürlüğü binasına dün akşam saatlerinde bombalı saldırı düzenledi. Saldırıda 7 çevik kuvvet polisi yaralandı.

Bismil İlçe Emniyet Müdürlüğü binasının bitişiğinde bulunan ve çevik kuvvet polislerinin kaldığı binaya akşam saat 20.30 sıralarında PKK’lılar tarafından bombalı saldırı düzenlendi. El yapımı bombanın atılmasının ardından nöbet tutan polisler de silahla karşılık verdi. Ateş açılması üzerine PKK’lılar ara sokaklara girip kaçarken, patlamada 7 çevik kuvvet polisi yaralandı. Polisler, Bismil Devlet Hastanesi’ne götürülüp tedaviye alındı. Yaralı polislerin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Kaçan PKK’lıların yakalanması için ilçe merkezinde operasyon başlatıldı.