Diyarbakır'daki Kobani yürüyüşü olaysız bitti

Diyarbakır’da saat 12.00'de başlayan Kobani’ye destek yürüyüşü 2 saat sonra olaysız sona erdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DİYARBAKIR - HDP'nin izinsiz sokağa çıkma çağrısı üzerine Diyarbakır'da yürüyüş ve miting düzenlendi.  

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Başkanlığınca düzenlenen yürüyüş ve miting için bir grup, Bağlar ilçesindeki Koşuyolu Parkı'nda toplandı. 

Daha sonra HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, DBP İl Başkanı Zübeyde Zümrüt'ün de aralarında bulunduğu grup İstasyon Meydanı'na doğru yürüdü. 

Yürüyüş sırasında güvenlik güçleri yürüyüşe katılanların belirlenen güzergah dışına çıkmamaları için cadde ve sokak başlarında zırhlı araçlarla, kollarında görevli yazılı bantlar bulunan DBP'li görevliler de el ele tutuşarak önlem aldı. Bir polis helikopteri de kent üzerinde uçuş gerçekleştirdi. 

Terör örgütünü simgeleyen posterlerin taşındığı yürüyüşte, sık sık terör örgütü IŞİD aleyhine sloganlar atıldı. 

Yürüyüşün ardından İstasyon Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuşan HDP Diyarbakır Milletvekili Aydoğan, IŞİD'in sadece Kürtlerin değil insanlığın düşmanı olduğunu ifade etti.  

"Kobani'deki bu insanlık dışı çetelere karşı sergilenen direnişi bütün dünya halkları izledi ve gördü. Bu nedenle 1 Kasım 2014 Dünya Kobani ile Dayanışma Günü ilan edildi" diyen Aydoğan, IŞİD'in Kobani'deki çok kimlikli, kültürlü ve inançlı modele saldırdığını belirtti. 

Aydoğan, "Bugün IŞİD çeteleri Kobani'de kadın özgürlüğüne saldırıyor. Bugün Kobani'de sergilenen bir onur ve özgürlük mücadelesidir. Onun için dünya insanlığı Kobani'nin yanındadır" diye konuştu. 

Konuşmaların ardından miting olaysız sona erdi. 

28 kişi gözaltına alındı

Öte yandan, yürüyüş ve miting nedeniyle asker ve polis kentin bazı bölgelerinde güvenlik önlemi aldı. Bağlar, Sur, Yenişehir ve Kayapınar ilçelerinde bazı esnaf kepenk açmadı. 

Yürüyüş öncesinde güvenlik güçlerince düzenlenen operasyonda, şüphe üzerine 28 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir