Doğan Gazetecilik, Maliye ile 16 Haziran'da masaya oturacak

Maliye Bakanlığı kontrolörleri, 2008 hesap dönemine ait vergi inceleme raporunu şirkete tebliğ etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Maliye Bakanlığı gelirler kontrolörleri Doğan Gazetecilik A.Ş'nin 2008 hesap dönemine ait vergi inceleme raporunu şirkete tebliğ etti. Doğan Gazetecilik'e 'tarhiyat öncesi uzlaşma' görüşmesi için 16 Haziran 2010'a gün verildi.

Doğan Gazetecilik'in, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan özel durum açıklamasında, vergi ceza bildirimi ve uzlaşma davetiyesine ilişkin bilgi verildi.

Açıklamada şöyle denildi:

"Şirketimizin 2008 hesap dönemine ait Vergi İnceleme Raporu, Maliye Bakanlığı Gelirler Kontrolörleri tarafından bugün şirketimize tebliğ edilmiştir. Söz konusu Vergi İnceleme Raporu; 2 milyon 221 bin 502 lira tutarında vergi aslı, 2 milyon 221 bin 502 lira tutarında vergi ziyaı cezası ve 24 bin 523 lira tutarında usulsüzlük/özel usulsüzlük cezası içermektedir.

Söz konusu Vergi İnceleme Raporu ile ilgili olarak 'Tarhiyat Öncesi Uzlaşma' görüşmesi için 16.06.2010 tarihine gün verilmiştir.

Vergi İnceleme Raporunda eleştiri konusu yapılan uygulamalarımızın, yasal düzenlemelere ve Maliye Bakanlığının tebliğ, sirküler ve muktezalarına uygun olduğu düşünülmekte olup, söz konusu Rapor'da yer alan iddialara karşı, uzlaşma dahil, her türlü yasal hakkımız kullanılacaktır.

Vergi İnceleme Raporunda yer alan vergi aslı, vergi cezası ve usulsüzlük/özel usulsüzlük cezası ile ilgili olarak, finansal tablolarımızda karşılık ayrılıp ayrılmayacağına veya hangi tutarda karşılık ayrılacağına ilişkin bilgi, uzlaşma görüşmesinin sonucu da dikkate alınarak, yapılacak değerlendirmelerin ardından, bağımsız denetimden geçecek 01.01.2010-30.06.2010 hesap dönemine ait konsolide finansal tablo ve dip notlarında yer alacaktır."

Bu konularda ilginizi çekebilir