Doğusan Boru hisselerinin devrine onay

ÖYK, Doğusan Boru Sanayii ve Ticaret A.Ş.'nin yüzde 56.09 hissesinin, Yücel Grup Kuyumculuk İnşaat Taşımacılık Sanayi ve Ticaret'e satılmasına onay verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA – Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK), Doğusan Boru Sanayii ve Ticaret A.Ş.'nin yüzde 56.09 hissesinin, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından gerçekleştirilen ihalesinde 7 milyon 260 bin dolarlık en yüksek teklifi veren Yücel Grup Kuyumculuk İnşaat Taşımacılık Sanayi ve Ticaret'e satılmasına onay verdi. 
ÖİB'nin Doğusan Boru Sanayi ve Ticaret ile ilgili ÖYK Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre ÖYK, "blok satış" yoluyla özelleştirilmesine karar verilen Doğusan Boru Sanayii ve Ticaret A.Ş.nin tamamı ödenmiş 20 milyon TL sermayesi içinde 11 milyon 217 bin 845 TL tutarında sermayeyi temsil eden ÖİB'ye ait yüzde 56.09 oranındaki hissenin gerçekleştirilen ihale neticesinde 7 milyon 260bin dolar bedelle Yücel Grup Kuyumculuk İnşaat Taşımacılık Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.ne satılmasına onay verdi. Yücel Grup Kuyumculuk İnşaat Taşımacılık Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.nin hisse satış sözleşmesini imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülüklerini yerine getirmemesi halinde teminatının idare lehine irat kaydedilmesini öngören ÖYK, yüzde 56.09 oranındaki hissenin hangi sırasıyla kimlere satılabileceğini açıkladı. Bu çerçevede, şirketlerin yükümlülüklerini yerine getirmemesi durumunda devir yapılacak sıra ve şirketler şöyle: 
"7 milyon 220 bin dolar bedelle en yüksek 2. teklifin sahibi Yeşil İnşaat Gayrimenkul Yatırım Hizmetleri Ticaret; 5 milyon 640 bin dolar bedelle en yüksek 3. teklifin sahibi Burcu Tıbbi Malzemeler Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.; 5 milyon 300 bin dolar bedelle en yüksek 4. teklifin sahibi Verusa Girişim Sermayesi A.Ş." 
Söz konusu şirketlerin de sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülüklerini yerine getirmemesi halinde teminatları İdare lehine irat kaydedilecek. 4 şirketten birine (sırasıyla) devrin gerçekleştirilememesi halinde ihale iptal edilecek. ÖİB, bu karar çerçevesinde Hisse Satış Sözleşmesi imzalanması ve karar gereklerinin yerine getirilmesi hususlarında yetkili olacak.
Bu konularda ilginizi çekebilir