Doktorlara 'döner sermaye' müjdesi

Kamuda çalışan doktorların zorunlu mali sigorta priminin yarısı döner sermayeden karşılanacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Tıbbi Kötü Uygulamaya İlişkin Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası'nda kurum katkı oranları belli oldu. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan doktorlar, diş doktorları ve tıpta uzmanlık mevzuatına göre uzman olanlar, yaptıracakları sigorta sözleşmesinin primlerini sigortacıya veya sigorta acentesine ödedikten sonra, ödedikleri prim tutarının yarısını döner sermayesi bulunan kurumlarda döner sermayeden, döner sermayesi bulunmayan kurumlarda kurum bütçesinden geri alacak. Geri ödemeler, sigortaya ilişkin poliçe veya sigorta şirketi ya da sigorta acentesinin kaşesini taşıyan prim ödeme makbuzunun bir örneğinin ibrazı üzerine ilgili kurum tarafından en geç 30 gün içinde yapılacak.

Özel sağlık kurumlarındaki doktorlar

Özel sağlık kurum ve kuruluşlarında çalışan doktorlar, diş doktorları ve tıpta uzmanlık mevzuatına göre uzman olan sigortalılar için yapılacak sigorta sözleşmesinin primleri, kurum ve kuruluşları tarafından sigortacıya veya sigorta acentesine ödenecek.

Ödenen primin yarısı sigortalıya yansıtılacak. Mesleklerini serbest olarak icra eden doktorlar, diş doktorları ve tıpta uzmanlık mevzuatına göre uzman olanlar ile sözleşmeli aile hekimlerinin sigorta primlerinin tamamı kendileri tarafından ödenecek. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan doktorlar, diş doktorları ve tıpta uzmanlık mevzuatına göre uzman olanların, herhangi bir nedenle sigorta sözleşmesinin sona ermesi durumunda, sona erme tarihinden sonraki günlere ait iade edilen primin kurum katkısına karşılık gelen kısmı otuz gün içinde sigorta ettiren tarafından ilgili kamu kurum veya kuruluşuna ödenecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir