Dolarda yukarı eğilim devam ediyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Eda Karadağ İntegral Menkul Değerler Analist

USD/TRY paritesinde, 2.7750 desteğinin üzerinde seyirler devam ediyor. Bugünün gündemi oldukça yoğun. Sabah saatlerinde Türkiye’de ekonomik güven endeksi, TCMB 2.çeyrek enflasyon raporu ve 23 Temmuz tarihinde yapılan PPK toplantı özeti takip edildi. Genel olarak içeriden gelen veri takviminin lira üzerinde çok sert tepkilere neden olmadığını söyleyebiliriz. 

ABD Doları, dünkü Fed toplantısı bugünkü ABD büyüme verilerinin etkisiyle güçlenmeye devam ediyor. Dolar endeksi, 97.00 direnç bölgesini bu hafta aşmakta zorlanırken, dün sonuçlanan Fed toplantısı ardından bu direnç noktasını kırdı. Bugünkü ABD büyüme verilerinin de 97.50 direncinin aşılmasına yardımcı olduğunu söyleyebiliriz. ABD’de büyüme verileri ülke ekonomisinde toparlanmanın hız kazandığını gösteriyor. İkinci çeyreğe ait büyüme verisi, %2.3 ile beklentinin bir miktar altında kalsa bile birinci çeyreğe göre oldukça iyi bir rakam olarak açıklandı. Birinci çeyreğin rakamı ise -%0.2’den %0.6’ya revize edildi. Son dönemde, ABD’den gelen verilerin hızla toparlanıyor olması, Fed’in faiz artırımı ihtimalinin güçlenmesine destekleyici oluyor.  

ABD ekonomisinde işler yoluna girmeye başlamışken, Türkiye’de yaşanan gelişmeler liranın kırılganlığının devam etmesine neden oluyor. Koalisyon hükümeti kurulma beklentilerinin zayıflayıp yerine erken seçim dedikodularının her geçen gün artması sonucu, liradaki değer kaybı devam ediyor. Bu nedenle, son dönemde analizlerimizde vurguladığımız gibi, Türkiye’deki tansiyon azalmadığı müddetçe USD/TRY paritesinde yukarı eğilimler devam edecektir. 

Parite şu sıralarda,2.78 direnç noktasını zorluyor. Ancak 2.770 seviyesi üzerinde seyirlerin kalıcı bir şekilde oluşması durumunda 2.80 bölgesi hedeflenebilir. USD/TRY paritesinde, 2.7770 desteğinin altına sarkmalarda ise 2.7685/2.7530 destek seviyeleri takip edilebilir. 

Dirençler: 2.7850/2.8080
Destekler: 2.7770/2.7685/2.7520 

ddddddddd-001.jpg

http://www.integralmenkul.com.tr/

http://www.integralforex.com.tr/

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır ve yalnızca bilgilendirme amaçlı ve kişisel kullanım içindir. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.