Dolmabahçe'de kanka oldular

Kılıçdaroğlu, 27 Nisan'daki e-muhtırayla ilgili olarak Erdoğan'a yüklenmeye devam etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, "Senin (Başbakan Erdoğan) bedeninle bizim bir hesabımız yok. Sen bu ülkede milletin başına neler getirdin, onunla hesabımız var bizim" dedi.

Ankara'da Keçiören Danişment'deki CHP mitinginde vatandaşlar tarafından "Başbakan Kemal" sloganları ve alkışlarla karşılanan Kılıçdaroğlu, "Ne yaparlarsa yapsınlar, hangi baskıyı kurarlarsa kursunlar geliyoruz ve AKP iktidarını yerle bir edeceğiz" dedi.

Anayasa değişikliğinin işçinin, memurun, emeklinin, çiftçinin, sanayicinin sorunlarına çözüm sunmadığını öne süren Kılıçdaroğlu, Anayasa'nın bugüne kadar 65 maddesinin değiştirildiğini, CHP'nin bunlardan biri hariç hepsini desteklediğini, çünkü bu değişikliklerin uzlaşmayla yapıldığını kaydetti.

"27 Nisan'da gece saat 23.00'te bildiriyi kim koydu Genelkurmay'ın internet sitesine" diye soran Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Hemen arkasından aslan kesildiler. Arkasından Dolmabahçe'de kanka oldular. Ne oldu o Dolmabahçe'de? İş birliği yaptılar; 'Sen bana bir muhtıra ver. Ben mağdur edebiyatı yapayım, ben de sana söz veriyorum bir araba alacağım, yetmedi, bir de sana üstün hizmet madalyası vereceğim'. Şimdi Başbakan'a soruyorum; Sayın Başbakan, sana muhtıra veren bir genelkurmay başkanına hangi gerekçeyle sen, üstün hizmet madalyası verdin? Bunu anlat.

Bu, çıkar iş birliği değil midir? Bu, çıkar iş birliğini ortaya çıkardık. Yüzündeki maskeleri indirdik. Sakın ola bunların 12 Eylül edebiyatına inanmayın. 12 Eylül bunları yetiştirdi, bunları büyüttü, Yaşar Büyükanıt da bunların sırtını sıvazladı. Size söz, halkın iktidarında, yani CHP'nin iktidarında bildiriyi koyana da hesabını soracağız."

Bu konularda ilginizi çekebilir