Dora Doğalgaz Santrali'nin proje finansmanı tamamlandı

Zorlu Enerji Elektrik, İsrail'in Ashkelon bölgesinde yapılacak olan Dorad Doğal Gaz Santrali'nin proje finansmanını tamamladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş, İsrail'in Ashkelon bölgesinde yapılacak olan ve yüzde 25 oranında ortağı olduğu 800 megawaat (mw) kapasiteli Dorad Doğal Gaz Santrali'nin proje finansmanının tamamlandığını duyurdu.

Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş'den, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, Dorad Santrali için Bank Hapoalim BM ve Clal Finance Business Credit Ltd. önderliğinde birçok banka ve finans kuruluşunun katılımıyla yaklaşık 3,6 milyar İsrail Şekeli (yaklaşık 1 milyar dolar) finansman temin edildiği bildirildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İsrail'in Ashkelon bölgesinde yapılacak olan ve Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş.'nin yüzde 25 oranında ortağı olduğu 800 mw kapasiteli Dorad Doğal Gaz Santrali'nin proje finansmanı tamamlandı. Proje finansmanına katılan diğer banka ve finans kuruluşları; Bank Leumi, Mizrahi-Tfahot Bank, Discount Bank, Benleumi Bank, Amitim, Migdal, Menora, Exellence Investment House'dır. Toplam proje bedeli 4,5 milyar İsrail Şekeli (yaklaşık 1,2 milyar dolar) olup, bunun yüzde 80'i (geri dönüşsüz) kredi ile yüzde 20'si ise özkaynak ile finanse edilecektir.

2013'te tamamlanması planlanan projenin kredi geri ödemesi inşaatın tamamlanmasından itibaren 17 yıldır. Kredi faizi, projenin ratingine bağlı olarak 5,1 ile 5,6 arasında değişkenlik göstermektedir. Projenin mühendislik, inşaat, satın alma ve lojistik faaliyetleri (EPC) Amerikalı Wood Group GTS tarafından yerine getirilecektir. Dorad Projesi'nin diğer ortakları ise yüzde 37,5 ile Eilat Ashkelon Infrastructure Services Ltd., yüzde 18,75 ile Edelcom Ltd. Ve yüzde 18,75 ile U. Dori Energy Infrastructure Ltd.'tir."

Bu konularda ilginizi çekebilir