Dört dağıtım bölgesine toplam 67 teklif geldi

Boğaziçi için 17, Dicle için 14, Gediz için 15 ve Trakya için 21 teklif alındı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA  – Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) yüzde 100 hisselerinin özelleştirmesi için açılan Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş. ihalesine 17, Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. ihalesine 14, Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş. ihalesine 15 ve Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş. ihalesine 21 olmak üzere toplam 67 teklifin geldiğini açıkladı.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı yaptığı yazılı açıklamada, Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş., Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş., Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş. ve Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş.deki yüzde 100 oranındaki hisselerin özelleştirilmesi amacıyla açılan ihalede, önyeterlilik kriterlerini karşılayan teklif sahipleri açıkladı. 21 firmayla en yüksek teklif Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş.'ye geldi. Bunu 17 teklifle Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş., 15 teklifle Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş. 14 teklifle ise Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. izledi.

Boğaziçi Elektrik Dağıtım

Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş.'ye gelen teklifler şöyle:  Aksa Elektrik Perakende Satış A.Ş., Bereket Enerji Üretim A.Ş., Boydak Holding A.Ş., Cengiz Elektrik Toptan Satış A.Ş., Çalık Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş., Doğan Enerji Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş., Enerjisa Elektrik Dağıtım A.Ş., Eti Gümüş A.Ş.&Söğütsen Seramik Sanayi İnşaat Maden İth. İhr. A.Ş. Ortak Girişim Grubu, Fina Enerji Holding A.Ş., Gama Enerji A.Ş., Hema Endüstri A.Ş., IC İçtaş İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş., İş-Kaya İnşaat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti., KCETAŞ-AYEN Ortak Girişim Grubu, Kolin İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş., Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. Park Holding A.Ş.

Dicle Elektrik Dağıtım

Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş.'ye teklif veren 14 firma şöyle: Rosse Enerji İnşaat A.Ş.- İş-Kaya İnşaat Sanayi Ticaret Ltd. Şti. Ortak Girişim Grubu, Aksa Elektrik Perakende Satış A.Ş., Bereket Enerji Üretim A.Ş., Cengiz Elektrik Toptan Satış A.Ş., Çalık Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş., Eti Gümüş A.Ş.&Söğütsen Seramik Sanayi İnşaat Maden İth. İhr. A.Ş. Ortak Girişim Grubu, Fernas İnşaat Ltd. Şti., GAP Elektrik Ortak Girişim Grubu, IC İçtaş İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş., Karavil Dayanıklı Tüketim Malları İnşaat Otom. Pet. Ürün Paz. Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.- Ceylan İnşaat ve Ticaret A.Ş. Ortak Girişim Grubu, KCETAŞ-AYEN Ortak Girişim Grubu, Kolin İnşaat Turzim Sanayi ve Ticaret A.Ş., Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş., Yenigün İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.

Trakya Elektrik Dağıtım

Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş.'ye ise teklif veren firmalar şunlar: AEİ Enerji A.Ş., Aksa Elektrik Perakende Satış A.Ş., Bereket Enerji Üretim A.Ş., Boydak Holding A.Ş., Cengiz Elektrik Toptan Satış A.Ş., Çalık Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş., Çelikler Taahhüt İnşaat ve Sanayi A.Ş., EVN AG, Eti Gümüş A.Ş.&Söğütsen Seramik Sanayi İnşaat Maden İth. İhr. A.Ş. Ortak Girişim Grubu, Fina Enerji Holding A.Ş., Gama Enerji A.Ş., Gökçeada Enerji Yatırımları Üretim ve Ticaret A.Ş., Hema Endüstri A.Ş., IC İçtaş İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş., İş- Kaya İnşaat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.- Kayasu Elektrik Üretimi Enerji İnşaat A.Ş. Ortak Girişim Grubu, KCETAŞ-AYEN-REL-PETCO Ortak Girişim Grubu, Kolin İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş., Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş., Palmet Enerji A.Ş., Park Holding A.Ş., Zorlu Holding A.Ş."

Gediz Elektrik Dağıtım

Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş.'ye teklif veren firmalar şöyle: Aksa Elektrik Perakende Satış A.Ş., Bereket Enerji Üretim A.Ş., Boydak Holding A.Ş., Cengiz Elektrik Toptan Satış A.Ş., Çalık Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş., Enerjisa Elektrik Dağıtım A.Ş., Eti Gümüş A.Ş.&Söğütsen Seramik Sanayi İnşaat Maden İth. İhr. A.Ş. Ortak Girişim Grubu, Fina Enerji Holding A.Ş., IC İçtaş İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş., İş-Kaya İnşaat Sanayi Ticaret Ltd. Şti., KCETAŞ-AYEN-REL-PETCO Ortak Girişim Grubu, Kolin İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş., Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş., Park Holding A.Ş., Zorlu Holding A.Ş.

Bu konularda ilginizi çekebilir