Dört saat uçuş yapılmayacak

Kül bulutu nedeniyle Çanakkale Boğazı ve Trakya üzerinden uçuş yasağı getirildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - İzlanda'daki volkanik aktivite nedeniyle, Çanakkale Boğazı ve Trakya üzerinde yerden 20 bin fite kadar olan sahada saat 15.00 itibariyle 4 saatlik uçuş yasağı getirileceği bildirildi.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, İzlanda'daki volkanik aktivitenin yeniden Atina-Sofya-İstanbul FIR'larını etkilemeye başladığı belirtildi. Açıklamada, Çanakkale Boğazı ve Trakya üzerinde yerden 20 bin fite kadar olan sahada TSİ 15.00 itibariyle 4 saatlik bir zaman süresince uçuş yasağının getirileceği ifade edildi.

Ayrıca, Çanakkale Havaalanının da iniş-kalkış trafiğine kapatılacağı kaydedildi.

THY'nin Kazablanka seferleri iptal

THY'nin İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan bugün saat 16.35'te yapılması gereken TK 8827 Kazablanka seferi ile Kazablanka'dan İstanbul Atatürk Havalimanı'na saat 15.35'te yapılması gereken TK 8828 ve saat 21.15'te yapılması gereken TK 618 seferleri, kül bulutları nedeniyle iptal edildi.

Öte yandan THY'nin İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan bugün saat 16.15'te yapılması gereken TK 2586 Çanakkale seferi ile Çanakkale'den İstanbul Atatürk Havalimanı'na saat 19.00'da yapılması gereken TK 2587 seferi, kül bulutlarının yol açtığı 4 saatlik uçuş yasağı nedeniyle yapılamayacak.

Türkiye'de risk bulunmuyor

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, Türkiye'de 24 saat içinde bir volkanik kül riski bulunmadığını bildirdi. Alınan bilgiye göre, İzlanda'daki Eyyafyallayöküll yanardağı kül püskürtmeye devam ediyor.

Kül bulutunun Atlantik ve İrlanda üzerinde yoğun olduğunu ifade eden yetkililer, volkanik kül bulutunun Grönland, İzlanda, Kuzey Atlantik, Portekiz ve Fas'ın batısı arasında kalan büyük bir bölge ile zamanla Portekiz'in güneyi, İspanya'nın güney ve doğusu, İsviçre, Almanya'nın güneyi, Avusturya, Çek Cumhuriyeti, İtalya'nın kuzeyi, Hırvatistan'ın batısı, Baltık ülkeleri, Polonya'nın kuzeyi ile Belarus'un batısında etkili olmasının beklendiğini söyledi.

"Türkiye'de 24 saat içinde bir volkanik kül riski bulunmamaktadır" diyen yetkililer, volkanik patlamaların etkisi model ve uydu görüntüleri ile takip edilerek, atmosferik sirkülasyon ve önümüzdeki periyotlarda üst seviye rüzgarlarının yön ve şiddetindeki değişiklikler dikkate alınarak, yeni değerlendirmelerin yapılacağını da kaydetti.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir