DotA 2 Oyun Turnuvası'nda şampiyon takım belli oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Turkcell Superonline ana sponsorluğunda Merlin'in Kazanı tarafından düzenlenen DotA 2'nin İstanbul'daki büyük finalinde heyecan zirveye ulaştı. Rekorlara sahne olan turnuvada toplam 256 takım, bin 300 kişi mücadele etti. Türkiye'den ve dünyadan yaklaşık 550 bin kişinin canlı takip ettiği ve sosyal medyada yankı uyandıran turnuvada 2 gün süren maçların sonucunda ANT takımı rakibi BFTurk'ü 2-0 geriden gelip, 3-2 mağlup ederek şampiyon oldu. 

sol-turnuva-4.jpg

Büyük Final'de oyun karakterlerinin kostümleriyle gelen katılımcılar arasında düzenlenen Cosplay yarışması turnuvayı tam bir karnaval havasına bürüdü. Cosplay yarışmasının birincisi Death Prophet kostümüyle Gül Melis Taze oldu.

Şampiyon takım 5 adet Arma Venes 13 I7, 650Ti, 8GB oyun bilgisayarının da sahibi oldu. Turnuvada ikinci olan BFTurk takımı 5 adet 27 inç Viewsonic oyuncu monitörü kazandı. Büyük Final'de üçüncülük kupasına hak kazanan HWA ise 5 adet Razer Ultimate Black Widow 2013 oyun klavyesi ile ödüllendirildi. Ayrıca Büyük Final'in en hızlı ve en yetenekli oyuncusu BFTurk takımdan Fehim Bölmetepe (Talse), Turkcell Superonline özel hız ödülü olan NVDIA GTX Titan ekran kartını almaya layık görüldü.

"Işık hızında başarı"
Turkcell Superonline Genel Müdürü Murat Erkan, ödül töreninin ardından yaptığı açıklamada, hızlı ve kaliteli internet bağlantısının özellikle oyunseverler için öneminin farkında olduklarını belirtti. Erkan, "İnternetin getirdiği her türlü yeniliği son derece hızlı ve kolayca benimseyen bir nüfusa sahip Türkiye'nin yenilikçi telekom operatörü olarak en önemli görevimizin bu yenilikleri hayatımızda gerçekten uygulanabilir kılacak altyapıyı sağlamak olduğunun farkındayız. Işık hızında internetin faydasını çevrimiçi oyunlar sırasında da görebiliyoruz. Turkcell Superonline'ın sağladığı ışık hızında internet sayesinde oyunseverler diğer oyuncularla mücadele ederken ışık hızında karar alıp bunları ışık hızında sahaya yansıtabiliyorlar ve yine ışık hızında hedeflerine başarıyla ulaşıyorlar" şeklinde konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir