DP ve ANAP liderleri, yarın bir araya gelecek

Yarın iki partinin liderleri birleşme sürecini başlatacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - DP ve ANAP liderleri, yarın iki partinin birleşme sürecini görüşmek üzere bir araya gelecek.

DP'den yapılan yazılı açıklamada, DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk ile ANAP Genel Başkanı Salih Uzun'un iki parti arasındaki birleşme ve bütünleşme sürecini başlatmak üzere yarın Celal Bayar Köşkü'nde bir araya geleceği bildirildi.

Açıklamada, görüşmeye, eski ANAP Genel Başkanı ve eski başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın da katılacağı belirtildi.

Uzun: Bütünleşme projesinin başarıya ulaşmasını istiyorum

Anavatan Partisi (ANAVATAN) Genel Başkanı Salih Uzun, "Bütünleşme projesinin başarıya ulaşmasını belki de sayın Cindoruk'un istediğinden daha fazla istiyorum" dedi.

Türkiye'nin bütün atılımlarının, bütün dönüşüm projelerinin ve herkesin hayatını değiştiren yeniliklerin "merkezde birlik olduğunda gerçekleştiğini" anlatan Uzun, DP ile bütünleşmeye ilişkin şunları söyledi:

"Genç bir siyasetçi olarak bütünleşme projesinin başarıya ulaşmasını belki de Sayın Cindoruk'un istediğinden daha fazla istiyorum. Merkezin yeniden inşası Türkiye'nin geleceğinin inşasıdır. Ancak, bana göre bu konuda bütün tarafları başarıya götürecek temel husus bakış açısında yatmaktadır. Meseleye bakış açınız o meselenin başarısı için ortaya koyduğunuz çözüm süreçlerini belirlemektedir. Yanlış bakarsanız yanlış çözüm süreçleriyle başarısızlığı adeta davet edersiniz.

Bize göre en doğru bakış açısı iktidarı alacak bir perspektifle bu meseleye yaklaşmaktır. Mesele iki partinin birleştirilmesinin ötesinde merkezin yeniden inşasıdır. Bunun için yapmamız gereken halkı da içine alan bir iktidar projesi kurmak ve bu projenin bütün ortaklarıyla bu projenin başarısı için bir ekip çalışması yapmaktır."