DSP iki adayını açıkladı

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Edirne'nin İpsala ilçesinde Özer Çınar'ın, Tekirdağ'ın Ergene ilçesinde ise Ali Rıza Akpolat'ın belediye başkan adayları olduğunu açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

EDİRNE- Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı MasumTürker, partisinin İpsala'daki bir düğün salonunda düzenlediği toplantıda, 2014 yerel seçimlerine Türkiye'nin her noktasında katılacaklarını söyledi. Yerel seçimlere kapsamlı bir şekilde hazırlandıklarını aktaran Türker, şunları kaydetti: 

"DSP'nin belediyecilik anlayışı diğer partileri rahatsız etmektedir. DSP belediyesinin olduğu yerde rant, halkla bölüşülür. Halk bundan payını alır. Diğer partilerin belediyelerinde rant, yönetenler arasında paylaşılır. Bundan dolayı partimizden rahatsız oluyorlar. DSP, Atatürk'ün yadigarı olan Trakya'yı bölücülerle, işbirlikçilerin eline bırakmayacaktır. Burada Trakyalılar'a ve halkımıza görev düşüyor. Mustafa Kemal Atatürk'ün emanetine sahip çıksınlar. Bunlara en iyi yanıt, Atatürkçü, Demokratik Sol Parti'ye sahip çıkmaktan geliyor." 

Türker, konuşmasının ardından DSP İpsala belediye başkan adayının eczacı Özer Çınar olduğunu ifade etti. 

"Cemaat son 10 yıldır Tayyip Erdoğan'a destek verdi"

Daha sonra Tekirdağ'ın Ergene ilçesine geçen Türker, Ergene DSP İlçe Başkanlığı'nın açılışından önce, seçim otobüsünün üzerinden halka hitap etti. 

Fethullah Gülen ve cemaatinin DSP'nin tabanı olmadığını belirten Türker, şunları söyledi: 

"Son 10 yıldır bu cemaat Tayyip Erdoğan'a hesapsız, kitapsız destek verdi. Televizyonlarıyla, gazeteleriyle ve çeşitli söylemleriyle ama bu Tayyip Erdoğan ve arkadaşları kendisinden olanı çökertmek için imza atmaktan çekinmemiş. Peki bugüne kadar niye sakladı, gündeme getirmedi?  

Dershaneleri kapatmak istiyorlar. Niye bunu yapıyorlar biliyor musunuz? Çünkü Tayyip Erdoğan ve onun adına hareket edenler Abdullah Öcalan'a, Fethullah Gülen cemaatini Güneydoğu Anadolu'dan çekme taahhüdünde bulunmuş." 

Trakya'nın, "Mustafa Kemal Atatürk'ün yadigarı" olduğunu vurgulayan Türker, konuşmasına şöyle devam etti: 

"Trakyalılar, sizler, Atatürk'ü suçlamak için yola çıkan, bu bölgede gezerek, 'DSP seçime girmeyecek' diyen CHP'ye ve adaylarına seçimde ders verin. 

Buradan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na sesleniyorum. Atatürk'ü dünya kamuoyunda 'soykırımcı' olarak tanıtmaya çalıştıkları 'Dersim'le yüzleşeceğiz' maddesini, CHP'nin seçim bildirgesinden ne zaman kaldıracaksın? Artık bizim el ele vererek ve aramıza yeni insanlar alarak tekrar büyümemizin zamanı geldi." 

Konuşmasının ardından, partililerle Ergene DSP İlçe Başkanlığının açılışını yapan Türker, ilçede belediye başkan adaylarının Sağlık Mahallesi'nin eski muhtarı Ali Rıza Akpolat olduğunu açıkladı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir