DTP'den miting iddiası: Ön saflarda milletvekilleri yer aldı

Demirtaş, yaşanan gerilimin, hükümet tarafından çarpıtılarak lanse edildiğini iddia etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - DTP Meclis Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş, "partisinin düzenlediği tüm yürüyüşlerde ön saflarda milletvekillerinin yer aldığını" ileri sürdü.

Demirtaş, genel merkezde düzenlediği basın toplantısında, "son günlerde Türkiye'de yaşanan toplumsal gerilim, infial ve halk tepkisinin her zamanki gibi hükümet ve sözde muhalefet çevrelerince çarpıtılarak kamuoyuna lanse edildiğini" iddia etti. Demirtaş, "DTP'nin barış ve kardeşliğe olan inancını koruduğunu" öne sürdü.

Terör örgütü elebaşına "sayın" diye hitap eden Demirtaş, terör örgütü elebaşına yönelik "kötü muamele" iddialarını Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'e daha önce aktardıklarını söyledi.

Adalet Bakanı Şahin'in konuya ilişkin resmi bir açıklama yapmadığını savunan Demirtaş, "Partimiz, bu süreçte üzerine düşen rolü fazlasıyla oynamıştır" dedi. Demirtaş, "hükümetin tutumu karşısında halkın bulunduğu her yerde demokratik tepki hakkını kullandığını, yapılan yürüyüş ve mitinglerin hiçbirinde kitlenin doğrudan doğruya güvenlik güçlerine karşı saldırısı olmadığını" ileri sürdü.

Demirtaş, partisinin düzenlediği tüm yürüyüşlerde ön saflarda milletvekillerinin olduğunu da savunarak, "eylemlerde çocukların kullanıldığı" görüşüne katılmadığını ifade etti.

"CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın da açıklamalarının polisin şiddeti dozunu artırmasını sağladığını" da iddia eden Demirtaş, "Sayın Deniz Baykal'a Ankara'da oturduğu yerden atıp tutmayı bırakarak, her tatilini geçirdiği Akdeniz sahillerinden değil, Diyarbakır'a gelip durumu yerinde görmesini tavsiye ederiz" diye konuştu.

Demirtaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın DTP'ye yönelik sözleri hatırlatılarak değerlendirmesinin sorulması üzerine, "Diyarbakır ve Tunceli gezileri Sayın Başbakan'ın kimyasını bozmuştur. İdarenin başı olarak hakkında kapatma davası süren bir parti hakkında böyle iddialarda bulunması ihbarcılıktır. Başbakan bu kadar netse yargılamaya gerek yoktur. Yargıyı etkileme çabasını Başbakan'a yakıştıramıyoruz. Bölge gezilerinden sonra kendisine dinlenmesini öneriyoruz. Halkımızdan ve partimizden de özür dilemesini bekliyoruz" dedi.

Selahattin Demirtaş, parti yöneticileri, belediye ve il başkanları ile partililerin katılımıyla Diyarbakır'da 1-2 Kasım tarihlerinde Diyarbakır'da "oturma eylemi" gerçekleştireceklerini de açıkladı.