Dünya Bankası'ndan enerji projelerine 500 milyon dolar kredi

Dünya Bankası'nca, Özel Sektör Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği Projesi içinTürkiye'ye 500 milyon dolar tutarında ek finansman sağlanmasına ilişkin anlaşmalar imzalandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA - Dünya Bankası'nca, Özel Sektör Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği Projesi için Türkiye'ye 500 milyon dolar tutarında ek finansman sağlanmasına ilişkin anlaşmalar imzalandı.
Hazine Müsteşarlığı'nın internet sitesindeki duyuruya göre, Dünya Bankası'ndan Özel Sektör Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği Projesi kapsamında, Türkiye Kalkınma Bankası'na (300 milyon dolar karşılığı) ve Türkiye Sınai Kalkınma Bankasına (200 milyon dolar karşılığı) Hazine Geri Ödeme Garantisi altında toplam 500 milyon dolar tutarında ek finansman sağlandı. Söz konusu ek finansmana ilişkin anlaşmalar bugün imzalandı.
Ek finansman, yenilenebilir enerji kaynaklarının elektrik üretimindeki payının artırılması ve enerji verimliliği yatırımlarının desteklenmesiyle enerji arz güvenliğinin iyileştirilmesi amacıyla kullandırılacak.
Bu konularda ilginizi çekebilir