Dünya parlamentolarına mektup yazacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - TBMM Başkanı Çiçek, Suriye'de akan kanın durması ve Mısır'da demokrasiye geçiş sürecinin hızlandırılması için dünya parlamentolarına mektup yazacağını bildirdi.

Mısır’da tüm grupların uzlaştığı, sivil bir yol haritasına ihtiyaç olduğunu belirten TBMM Başkanı Cemil Çiçek, "Darbe karşıtı grupların dışlandığı bir süreç ülkeye arzulanan istikrarı getiremez" ifadelerini kullandı.

Çiçek, "Siyasi sürecin kapsayıcı olması isteniyor ise Mursi ve diğer siyasi tutukluların bir an önce serbest bırakılmaları elzemdir. Diyalog ve uzlaşı için samimi adımlar atılması ve siyasi tutuklamalara son verilmesi gerekir" şeklinde konuştu.

Parlamentolara mektup yazacağım

Çiçek, "Meclis olarak Suriye'de iç savaşın ve rejimin sona ermesi ve Mısır'da demokrasiye geçiş sürecinin hızlandırılması ve yaşanan insani trajedilere tüm dünyaya ilgisini çekebilmek için parlamentolarında yapabileceği bir çok işin, çabanın, gayretin olabileceğini düşünüyoruz" dedi.

Bu düşünceden hareketle parlamentolara ve uluslararası parlamenterler asamblelerine TBMM Başkanı olarak bir mektup yazmaya karar verdiğini belirten Cemil Çiçek, bu mektubu bu hafta içinde göndermiş olacaklarını söyledi.

Mısır'daki gelişmeleri Meclis olarak yakından izlediklerini belirten TBMM Başkanı Cemil Çiçek, şöyle devam etti:

"Nitekim TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu, Mısır’da yaşanan insan hakları ihlali iddialarını bu ülkede araştırmak üzere Dışişleri Bakanlığımız vasıtasıyla Mısır makamlarından talepte bulunmuştur. Ne yazık ki verilen cevapta bu talep olumsuz karşılanmıştır."