Düzeltme hareketi zayıf kaldı

Endekslerde tepki hareketi sınırlı; ABD TÜFE ve perakende satışları bekleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – İMKB hisse senetleri piyasasında Ulusal-100 Endeks, ilk seansı 234 puan ve yüzde 0.4 değer artışla 58.618 puandan kapattı. Dolar/TL 1.51,  gösterge faiz yüzde 8.25 bileşik düzeyinde işlem görüyorlar.

Küresel piyasalarda, yaşanan geri çekilmeler sonrasında bugün düzeltme hamlesi geldi. Ancak son dönemde risk algılamasındaki zayıflamaya da bağlı olarak tepki alımlarının sınırlı kaldığı görülüyor.

Dün yurtdışı piyasalardaki satış baskısına karşın nispeten olumlu tablo sergileyen İMKB bugüne de yükselişle başladı. 59.000 direnç bölgesini geçmekte zorlanan Bileşik Endeks, dış piyasaların da yataya dönmesiyle 58.500-59.700 aralığında beklemeye çekildi.

ABD'de dün açıklanan haftalık işsizlik maaşı başvurularının beklentilerden kötü gelmesi ekonomik görünümde zayıflamanın arttığı kaygılarına neden oldu ve ABD endeksleri bir günü daha düşüşle geçti. Son üç günde yaşanan satışların ardından bugün ABD vadeli piyasada tepki alımları geldi. Asya ve Avrupa endekslerinde de düzeltme hareketine eşlik etme isteği gözlendi. Ancak sabahki yükselişin hız kestiği ve endekslerin artıda kalma çabası verdiği görülüyor.

TSİ 12:00'de açıklanan verilere göre; Euro Bölgesi ikinci çeyrekte yüzde 1 ile beklentinin bir miktar üzerine büyüme gösterdi. Bölgede yıllık GSYH (ilk tahmin) ise yüzde 1.7 arttı. Bununla birlikte Euro Bölgesinde haziranda ihracat 137.9 milyar Euro, ithalat ise 135.4 milyar Euro oldu.

ABD ekonomisinin gidişatı açısından önemli ipuçları vermesi beklenen TÜFE -Çekirdek TÜFE ile ağustos ayı perakende satışları da öğleden sonra yakından izlenecek. Söz konusu veriler yatay seyre geçen piyasaları yeniden hareketlendirebilir.

Uluslararası piyasalarda Euro/Dolar 1.2840, Dolar/Yen 86.75 seviyelerinde işlem görüyorlar. Dün 1.52'nin altına sarkan Dolar/TL'de ise aşağı yönlü hareket devam etti. Dolar, 1.5130, Euro 1.9440 TL'den el değiştiriyor. Interbank işlemlerde ise dolarda en iyi alış/satış şu sıra 1.5115/1.5145 seviyesinde.

Tahvil-bono piyasasında, dün alımlarla yeniden gevşeyen gösterge faiz bu sabah yüzde 8.23 bileşik seviyelerine kadar geriledi. 25 Nisan 2012 vadeli gösterge kıymette bileşik faiz yüzde 8.27 seviyesinde yer alıyor.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir