Ecevit, ölümünün 2. yılında anıldı

Törene, Zeki Sezer, Rauf Denktaş, parti yöneticileri, milletvekilleri, il ve ilçe örgütlerinden temsilciler ile vatandaşlar katıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Eski başbakanlardan Bülent Ecevit, ölümünün 2. yılında Devlet Mezarlığı'ndaki kabri başında düzenlenen törenle anıldı.

Törene, Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Zeki Sezer, KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, parti yöneticileri, milletvekilleri, il ve ilçe örgütlerinden temsilciler ile vatandaşlar katıldı. DSP Genel Başkanı Sezer'in, parti yöneticileriyle birlikte Ecevit'in kabrine kırmızı ve beyaz karanfillerden oluşan çelenk bırakmasının ardından, Kur'an-ı Kerim okundu ve dualar edildi. Zeki Sezer, burada yaptığı konuşmada, Ecevit'i her zamankinden daha çok özlediklerini belirterek, "İçinden geçtiğimiz zor süreçte onun vatansever, yurtsever ışığına her zamankinden çok ihtiyacımız var. Işığı sonsuza kadar yolumuzu aydınlatmaya devam edecek. Onun yapmak istediklerini hayata geçirmek konusunda inançlı ve kararlıyız" dedi.

KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş da Ecevit'in cesur bir karar vererek Kıbrıs Barış Harekatı'nı başlattığını anımsatarak, "Kıbrıs Türkleri o gün yeniden doğmuştur. Tüm temaslarımızda Kıbrıs'ın Türkiye için önemini, milli bir dava olduğunu ve terk edilemeyeceğini savunmuştur. Kıbrıs halkı Türk halkı gibi onu kalbine yazmıştır. Unutmayacağız" dedi. Konuşmaların ardından, Ecevit'in kabri başından gökyüzüne beyaz güvercinler bırakılırken, törene katılan vatandaşlar da mezara karanfil bıraktı.