Edirne'de orman yangını

Yangına, 5 uçak, 3 helikopter, 12 arozöz, 3 dozer ile yaklaşık 100 kişi müdahalede bulunuyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

EDİRNE - Edirne'nin Enez ilçesine bağlı Büyükevren köyünde çıkan orman yangınında söndürme çalışmaları sürüyor.

Alınan bilgiye göre, Keşan Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı Büyükevren köyü sahili yakınında çıkan ve rüzgarın da etkisiyle büyüyen orman yangınına Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı biri gözcü 5 uçak, 3 helikopter, 12 arozöz, 3 dozer ile yaklaşık 100 kişi müdahalede bulunuyor.

Yangın söndürme uçakları Keşan'a bağlı Kılıç köyüne inerek hazır bekletilen itfaiye araçlarından su alırken, helikopterler yangına yaklaşık bir kilometre uzaklıktaki denizden ikmal yaparak yanan bölgelere havadan su boşaltıyor.

Yaşları 30 ve daha üstteki Kızıl Çam ağaçların bulunduğu bölgedeki yangını söndürmek için Enez, Keşan ilçe belediye itfaiyeleri ekipleri de destek veriyor.

Yangın bölgesinde bulunan Keşan Orman İşletme Müdürü Sabahattin Canbakkal, yangının elektrik hatlarından çıktığını söyledi.

Yangının kontrol altına alınmak üzere olduğunu vurgulayan Canbakkal, "Yangın şu anda 4 hektarlık bir bölümde devam ediyor. Kontrol altına aldık. Söndürme ve soğutma çalışmalarımız devam ediyor. Yangın yerleşim yerlerine yakın. Ancak bu yerleşim yerleri ile ilgili herhangi bir sıkıntı sıkıntı yok. Tatilciler endişe etmesin."  

Ankara'da da 5 hektarlık alan yandı

İlçeye bağlı Dağkuzören köyü Elveren Yaylası'ndaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın, kontrol altına alındı.

Yangına, Ankara, Çankırı, Ilgaz, Çerkeş, Gerede, Beypazarı, Kızılcahamam ve Eskipazar Orman işletmelerine bağlı arazözler ile yaklaşık 100 orman işçisi müdahale etti.

Bu arada, Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Karabük, Kızılcahamam ve Çamlıdere belediyeleri de itfaiye araçlarıyla söndürme çalışmalarına destek verdi.

Devlet Su İşleri (DSİ) Bölge Müdürlüğü, İl Özel İdaresi ve Orman Genel Müdürlüğü de söndürme çalışmalarına iş makineleriyle katkıda bulundu. Yaklaşık 150 vatandaş ile Jandarma ekiplerinin de katıldığı yangın söndürme çalışmalarına, Karabük'ten bölgeye sevk edilen bir adet yangın söndürme helikopteri de katıldı.

Yetkililer, yangında 5 hektarlık alandaki karaçam ve sarıçam ağaçlarının zarar gördüğünü belirterek, ekiplerin büyük bir özveriyle rüzgara karşı mücadele ettiğini, yoğun çabalar sonrası yangının kontrol altına alındığını bildirdi.

Yangının söndürüldüğü bölgelerde soğutma çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.

Antalya'da da yangın

Antalya'nın Serik ilçesi Gebiz beldesindeki Kırbaş köyü yakınlarındaki ormanlık alanda meydana gelen yangına, Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri hava destekli müdahale ediyor. Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, yangının söndürülmesi için gerekli çalışmaların hızla yapıldığını bildirdi.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir